Op woensdag 28 maart zal vanaf 13.00 uur in het Zwembad Den Krieck te Breezand alweer het zevende  schoolzwemkampioenschap van de gemeente Hollands Kroon worden gehouden. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door het organisatiecomité in samenwerking met zwemvereniging Oude Veer uit Anna Paulowna en Zwembad Den Krieck.

Alle basisscholen uit de gemeente Hollands Kroon hebben een uitnodiging via Sportservice Schagen ontvangen en per school kunnen er meerdere teams meedoen. Dit kampioenschap is bestemd voor kinderen van het basisonderwijs en zij kunnen deelnemen met een team van 6 kinderen. Een team bestaat uit 2 kinderen van groep 3/4, 2 kinderen van groep 5/6 en 2 kinderen van groep 7/8.

Voor de eerste 3 kinderen per categorie zijn er medailles beschikbaar en de school die de meeste medailles wint, verdient ook de wisselbeker van de gemeente Hollands Kroon. De inschrijving is geheel gratis en alle deelnemende kinderen ontvangen niet alleen een diploma maar ook een leuke herinnering. De kinderen zwemmen resp. 25 meter vrije slag en 25 meter rugslag of 50 meter vrije slag en 50 meter rugslag. Verder doen alle 6 kinderen mee aan de teamestafette van 25 meter vrije slag.

Dus voor alle basisschoolkinderen uit de gemeente Hollands Kroon zouden wij willen zeggen, zorg voor een gezellig en sterk team van je school zodat je deze beker mee naar huis kan nemen. Voor meer informatie email naar : szkhollandskroon@ziggo.nl of kijk op de site: Schoolzwemkampioenschap Hollands Kroon