Wat is Supfit.

Suppen, de afkorting van Stand Up Paddle, komt oorspronkelijk uit Hawaii. Je staat op je board en beweegt jezelf voort met een paddle.

In ons zwembad gaan we echter een stapje verder en gaan we intensief trainen op de sup’s zonder ook maar een meter vooruit te komen.

Supfit is een mix van fitness, yoga en cardio. Voor een workout van lichaam en geest is dit ideale mix.

Alle begin is moeilijk, sommigen zullen het al moeilijk vinden om hun balans te vinden op de sup. Deze drijft op het water en doordat meerdere personen op de sup proberen te gaan staan zal het water in beweging zijn en je sup dus bewegen.

Eenmaal op de plank zal je balans worden getest door middel van bepaalde oefeningen. (denk aan door de knieën zakken en weer omhoog komen.) Maar ook lopen op de plank of liggen, weer gaan staan en weer liggen, tot ingewikkelde burpees.

Vele oefeningen die je bij yoga doet zullen aan bod komen, maar ook kracht/spiertrainingen zullen we niet overslaan. Onder het mom van ‘relaxt peddelen’ worden buikspieren, rugspieren en armen getraind. En af en toe even tegen elkaar sprinten is goed voor een intervaltraining.

Aan het eind van het half uur zijn bijna alle spiergroepen aan bod gekomen, dat zal je de volgende dag wel kunnen voelen. We bouwen het op, dus wees niet bang dat we direct het uiterste van je vragen.

Supfit is in principe voor iedereen goed te doen, je moet wel op de plank kunnen komen en uiteraard in het bezit zijn van een zwemdiploma. We bevinden ons namelijk wel in een zwembad.

Supfit wordt bij ons aangeboden in een pakket van 10 lessen van 30-40 minuten, waarbij wij de sup’s regelen. Een pakket kost € 75.00. Mocht je een keer niet kunnen dan dit graag 24 uur van tevoren aangeven. Mail dan naar info@denkrieck.nl/ of als je het eerder weet aangeven bij de trainer. Zo kunnen we een ander ( die ook een keer niet kon) op jou plaatsje zetten en kan jij een ander moment inhalen.

Kledingadvies:  Zwemkleding met daaroverheen een shirt /hemdje en een broekje. ( bikini’s zijn niet zo handig)

De SupFit momenten zijn:

Maandagmorgen 10.30-11.15

Woensdagavond 21.00-21.45