Iedere dinsdagmorgen voor kinderen van 3 maanden t/m 4 jaar en vrijdagmorgen voor kinderen van 8 maanden t/m 4 jaar kan er in Den Krieck worden gezwommen met kinderen onder begeleiding van vader, moeder, opa, oma of wie dan ook, maar met de kleine te water wil.

Wij werken in leeftijdsgroepen verdeeld over de gehele morgen en proberen de kinderen ten eerste watervrij te maken.

Met baby’s vanaf 3 maanden op de dinsdagmorgen en vanaf 8 maanden op de vrijdagmorgen is dat geen probleem. Deze liggen meestal zeer ontspannen te genieten van het warme water of de stem van moeder of vader, die zachtjes tegen ze praat of zingt.

De wat oudere kinderen krijgen natuurlijk een eigen willetje en gaan dan ook graag hun eigen gang. Op een speelse manier proberen we de kinderen dan toch te laten doen wat wij graag zien: vallen en vooral weer opstaan.

Wat willen wij nu graag? Als een kind voorover in een waterpartij valt, het uit zichzelf weer gaat staan en nog beter naar de kant krabbelt. De praktijk heeft helaas pijnlijk laten zien dat heel veel kinderen ( ook kleuters van 4 – 5 jaar) voorover blijven liggen en niets meer doen. Wij laten de kinderen door speelse oefeningen zelf weer boven komen en naar de kant krabbelen of naar iets wat hen boven water kan houden, maar niet alleen het zelfredzaamheid wordt ze aangeleerd maar zeker niet onbelangrijk het plezier in het zwemmen, ontdekken wat water met de kleuter kan maar ook wat de ouder/ begeleider met water kan.

De kosten voor het baby/peuterzwemmen zijn 12,50 euro per maand. Met een borg van 12,50 bij de eerste betaling ( deze wordt aan het eind van de peuterzwemperiode verrekend ) Betalingen zijn 1x in per maand als in de eerste volle week van de maand. U kunt dan contant betalen of pinnen in de kantine.

Wilt u nog meer weten over het babyzwemmen of zich opgeven neem dan gerust contact op of kom gewoon een keertje kijken.

Per 1 nov. 2019 zal er een verandering plaats vinden in het
aanbieden van deze lessen.

 Mirjam heeft een andere baan gevonden en zij zal dus stoppen
met het geven van deze lessen. Omdat het ontzettend moeilijk is voor haar binnen
de vereniging een vervanger te vinden en tegelijkertijd een externe partij ons
zwembad binnenstapt, is er in goed overleg besloten dat deze lessen over gaan
naar Betty van Vossen B Balance zwemmen.

 Voor al uw vragen en opgaven kunt u vanaf heden terecht bij
jm.van.vossen@quicknet.nl   voor informatie www.b-balance.nl

 

Contactpersonen

  • Mirjam Weijdema (tot 1 november 2019)
  • Alleen via de mail
  • Mail ons klik hier 

Tijden

  • Zwembad Den Krieck, Breezand
    Dinsdag 08:30-11:00
  • Zwembad Den Krieck, Breezand
    Vrijdag 08:30-10:30