Iedere dinsdagmorgen voor kinderen van 3 maanden t/m 4 jaar en vrijdagmorgen voor kinderen van 8 maanden t/m 4 jaar kan er in Den Krieck worden gezwommen met kinderen onder begeleiding van vader, moeder, opa, oma of wie dan ook, maar met de kleine te water wil.

Wij werken in leeftijdsgroepen verdeeld over de gehele morgen en proberen de kinderen ten eerste watervrij te maken.

Met baby’s vanaf 3 maanden op de dinsdagmorgen en vanaf 8 maanden op de vrijdagmorgen is dat geen probleem. Deze liggen meestal zeer ontspannen te genieten van het warme water of de stem van moeder of vader, die zachtjes tegen ze praat of zingt.

De wat oudere kinderen krijgen natuurlijk een eigen willetje en gaan dan ook graag hun eigen gang. Op een speelse manier proberen we de kinderen dan toch te laten doen wat wij graag zien: vallen en vooral weer opstaan.

Wat willen wij nu graag? Als een kind voorover in een waterpartij valt, het uit zichzelf weer gaat staan en nog beter naar de kant krabbelt. De praktijk heeft helaas pijnlijk laten zien dat heel veel kinderen ( ook kleuters van 4 – 5 jaar) voorover blijven liggen en niets meer doen. Wij laten de kinderen door speelse oefeningen zelf weer boven komen en naar de kant krabbelen of naar iets wat hen boven water kan houden, maar niet alleen het zelfredzaamheid wordt ze aangeleerd maar zeker niet onbelangrijk het plezier in het zwemmen, ontdekken wat water met de kleuter kan maar ook wat de ouder/ begeleider met water kan.

Wilt u nog meer weten over het babyzwemmen of zich opgeven neem dan gerust contact op of kom gewoon een keertje kijken.

Tijden

  • Zwembad Den Krieck, Breezand
    Dinsdag 08:30-11:00
  • Zwembad Den Krieck, Breezand
    Vrijdag 08:30-10:30

 Voor al uw vragen en opgaven kunt u terecht bij

jm.van.vossen@quicknet.nl   voor informatie www.b-balance.nl