Optimaal genieten van je zwangerschap in heerlijk warm water (30 graden). Eventjes het gevoel van gewichtloosheid door de opwaartse kracht van het water. Samen met anderen genieten van één van de mooiste periodes van het leven!

Als je zwanger bent wil je natuurlijk genieten van elk bijzonder moment. De eerste maanden kun je zonder problemen nog van alles doen, maar vanaf een maand of 4/5 begint je lichaam flink te veranderen. Veel aanstaande moeders kiezen er dan voor om iets te doen door bijv. zwangerschapsgym of yoga. Tijdens dit soort cursussen gaat veel aandacht uit naar de verschillende mogelijkheden van ontspannen, vaak vooral gericht op de bevalling zelf.

Maar als je buik in omvang begint toe te nemen zijn veel bewegingen tijdens andere sporten vaak minder prettig. In het water kun je echter vrijwel alle bewegingen probleemloos maken. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de opwaartse kracht van het water. Je voelt je bijna gewichtsloos. En juist dat heeft een heerlijke ontspannende uitwerking op je lichaam.

Zwangerschapszwemmen doe je in heerlijk warm water (30 graden). Dat heeft bovendien een gunstige invloed op je bloedcirculatie. Daardoor vindt een verhoogde zuurstofopname in je bloed plaats, wat belangrijk is voor jou en je kind.

Er zijn allerlei oefeningen die je veilig laten inspannen (ook voor mensen met bekkenproblemen) en oefeningen die je heerlijk laten ontspannen, waardoor je relaxt thuis komt.

De ademhalingsoefeningen om nu volledig te ontspannen zijn tevens goed te gebruiken tijdens de bevalling. Samen met anderen kun je bovendien nog allerlei ervaringen uitwisselen. Dat schept een unieke en waardevolle band. Na het zwangerschapszwemmen is het mogelijk om met de nieuwe aanwinst te gaan babyzwemmen.

Per 1 nov. 2019 zal er een verandering plaats vinden in het
aanbieden van deze lessen.

 Mirjam heeft een andere baan gevonden en zij zal dus stoppen
met het geven van deze lessen. Omdat het ontzettend moeilijk is voor haar binnen
de vereniging een vervanger te vinden en tegelijkertijd een externe partij ons
zwembad binnenstapt, is er in goed overleg besloten dat deze lessen over gaan
naar Betty van Vossen B Balance zwemmen.

 Voor al uw vragen en opgaven kunt u vanaf heden terecht bij
jm.van.vossen@quicknet.nl   voor informatie www.b-balance.nl

 

Contactpersonen

  • Mirjam Weijdema ( tot 1 november 2019)
  • Alleen via de mail
  • Mail ons  Klik hier

Tijden

  • Woensdag 19:00-19:45
  • Woensdag 19:45-20:30 (in overleg)