Bij de bestuur/commissie vergadering van woensdag 20 september kregen ze een dikke pluim: het organiserende team van de commissie ‘Open Water Zwemmen’ Want ze hebben het voor elkaar gekregen: op zondag 16 september een fantastisch evenement neer te zetten!

Het succes van zo’n evenement hangt mede af de publiciteit in de media en die was super. Weken voor de aanvang stond er bijna dagelijks in de dag- en weekbladen een groot bericht. Het tijdstip -half september-  maakte het risico op slecht vrij groot. Gelukkig waren de weergoden, de organisatie goed gestemd en was het zonnig droog weer (er waaide wel een stevige wind). Door de laatste warme dagen van de zomer,was de watertemperatuur (zo’n 16 graden), dus ook goed te doen voor deelnemers die zonder wetsuit in het Oude Veer zwemmen.

Veel publiciteit voor het evenement, bijvoorbeeld een fotopagina verslag in de CTR Hollands Kroon

De Open Water Wedstrijden stonden voor de 41e keer op de kalender van Oude Veer. Nieuw was daarbij de marathon afstand van 7,5 kilometer waarbij een wetsuit toegestaan was. Ideaal dus voor de triatleten van onze club. Een derde van het deelnemersveld van 28 deelnemers bestond uit de volgende Oude Veer bikkels: Richard Huisman, André v.d.Ploeg, Jos Smit, Jitse Dekker, Cora van Drunen, Thijs v.d.Berg, Remco Davids, Laura v.d. Heuvel en Alberdien Zandbergen. Daarnaast deden er ook ruim tien leden mee aan de kortere afstanden.

Andre v.d.Ploeg, Cora van Drunen en Remco Davids trainden nog één keer samen.

Het organiseren van de lange afstand en de ‘Swim to Fight Cancer’ zwemmers bracht deze zomer een gezellige drukte in het Oude Veer.

Traditioneel verzamelen de triatleten elke vrijdag- en zondagavond zich bij het Boermansweg strandje.

Normaal is hun clubwedstrijd de ‘haven-tot-haven’ tocht (Oude Veer jachthaven naar Ewijcksluis jachthaven) eind augustus, de laatste keer dat zij in het Oude Veer duiken. Dankzij het aanhoudende mooie weer en de 7,5 kilometer werd er ook in september nog fanatiek door buitenwater zwemmers getraind. Richard Huisman kreeg met een leuk interview in de Schager Courant. Het inspireerde Cor Zwaag om op zijn blog  een speciale editie ’50 jaar zwemmen in het (k)Oude Veer’ te maken.

Foto’s van de 41e Open Water Wedstrijd Anna Paulowna  zijn ook te vinden de site van Jos Dinkelberg

Swim tot Fight Cancer

Dit landelijke evenement werd voor het eerst in onze Gemeente gehouden. Liefst 138 stoere zwemmers trotseerden het koude water voor het goede doel en brachten 78.722 euro bijeen voor kankeronderzoek. Landelijk werd er op die dag door het evenement bijna twee miljoen opgehaald.

De commissie Open Water Zwemmen had voor de publiciteit hulp gekregen van auteur/journaliste Yvonne Hoebe. In de Schager Courant blikte zij terug op het evenement ‘het is echt vlekkeloos verlopen. Er zijn vanwege de harde wind wel enkele uitvallers geweest, maar er zijn geen verliezers. Met z’n allen hebben we een prachtig bedrag bij elkaar gekregen. Iedereen is een winnaar’.

Het organiserende kernteam van Swim to fight Cancer bestaat uit: Martijn Smakman, Jelle Komen, Donja Wagenaar, Steef Huiberts, Annet Huiberts, Mark Huiberts, Sanne Scholten, Ruud Koomen en Suzanne Franken.