Onze beide ‘Van der Voort Groep/team Oude Veer’ teams hebben het uitstekend gedaan in de landelijke teamcompetitie.  Dankzij het goede resultaat in de laatste wedstrijd promoveren zij respectievelijk naar de tweede en derde divisie.

Zondag 8 september stond de laatste teamcompetitiewedstrijd op het programma. Ditmaal een achtste sprint-triathlon in Zaandam. Bij een goede uitslag kon promotie na een sterk seizoen het team nauwelijks meer ontglippen.

Aan de start stonden Henk Elbertsen,  Arie van der Lee, René Hoep en Jordy van der Rijst. Na het zwemonderdeel zaten Henk en René in de voorste groep op de fiets. Henk zou uiteindelijk als eerste aan het looponderdeel beginnen, maar kon deze positie niet vasthouden en eindigde als vierde. Door sterke prestaties van René (vijde), Arie (elfde) en Jordy (zeventiende) eindigde het team als tweede. In de eindklassering eindigde het team ook als tweede, wat zorgt voor promotie naar de tweede divisie.

Naast dat het derde divisie team promoveerde, slaagde het vierde divisie team van ‘Team Oude Veer’ er op de valreep in om ook te promoveren. Het was bekend dat er vanuit de vierde divisie acht teams zouden promoveren. Aangezien het derde team er riant voor stond, werd besloten het vierde divisie team zo sterk mogelijk voor de dag te laten komen. (Iedere atleet die pas één keer had deelgenomen mag in een divisie wisselen).

Hierdoor konden Emiel van Tongerlo en Jeroen Tiebie nog meedoen in deze divisie. Emiel werd met afstand eerste. Met zijn tijd zou hij ook in de derde divisie eerste zijn geworden. Door goede prestaties van Jeroen (vierde), Glen Vaars (23e) en Luuk Bos (65e) werden zij ook tweede  in het dag klassement. Door deze prestatie eindigde het team als achtste in de eindklassering waardoor zij ook promoveren.  

Lees ook het bericht met de resultaten van de teams eerder in het seizoen: