De afdeling recreatie zwemmen heeft als start van het nieuwe seizoen altijd op maandag een gezellige doe-ochtend. Dit jaar was het thema ‘veertig jaar’. Dit in het kader van het 40-jarig bestaan van het zwembad (officieus  19 oktober officieel 19 december 2018). Bets Bantema maakte een verslag met veel leuke foto’s van de doe-ochtend van 1 oktober.

Na binnenkomst werden de dames in 4 groepen verdeeld. Groep 1 begon in het instructiebad. Daar moest men veertig woorden bij elkaar te scrabbelen. Groep 2 startte op de lange-mat en moest veertig balletjes in emmers verzamelen. Groep 3 maakte een waterpuzzel. Groep 4 moest precies veertig liter water in de emmers zien te  krijgen. Dit met gebruik van sponsballen.  

Na iedere tien minuten werd er gewisseld zodat iedereen aan alle spelletjes deelnam.  Dit alles voor de eeuwige roem. Bekijk de foto’s en je kan zien hoe leuk dit was.

Na het natte gebeuren ging men naar het Streekmuseum Anna-Paulowna. Eerst even bij komen met koffie en lekkers. Daarna vertelde één van hun medewerker (Nic Vis) over de ontstaansgeschiedenis van de polder. Vervolgens vrij rondlopen in het museum. Een feest van herkenning! De verhalen vlogen over en weer.

Om 12.00 uur was iedereen weer in het zwembad voor een heerlijke lunch (zie de foto’s). Je zou er trek van krijgen. Om 13.00 uur was de ochtend afgelopen en gingen alle deelnemers met een goed gevoel weer naar huis. Na nog wat opruimwerk trok ook de commissie ’s middags de deur tevreden achter zich dicht.