Op vrijdag 14 juni is op 91 jarige leeftijd Gerard van Drunen overleden. Met pijn in ons hart hebben wij op woensdag 20 juni in crematorium van Schagen afscheid van Gerard genomen.

De verdienste  van Gerard voor onze vereniging, onze stichting en voor zwembad waren ongekend groot. Hij heeft aan de oorsprong gestaan van het Zwembad ‘Den Krieck’ dat in 1978 in gebruik werd genomen. Gerard was een kundig en gedreven bestuurder die zich gemakkelijk richtte tot andere bestuurders in zijn omgeving. Daardoor was hij onmisbaar voor het ontstaan, de groei en het voortbestaan van het zwembad. Gerard werd tijdens de jaarvergadering van 1996, toen hij aftrad als voorzitter, benoemd tot erevoorzitter voor zijn grote verdiensten ten aanzien van de zwemvereniging.

In 1996 wordt Gerard gehuldigd als ere-voorzitter.

Secretaris Ineke Sandbrink heeft tijdens de crematieplechtigheid gesproken. In de CTR Hollands Kroon van woensdag 27 juni verschijnt de volgende terugblik:

IN MEMORIAM 

Gerard van Drunen, 28 maart 1927 – 14 juni 2018

De verdiensten van Gerard voor onze vereniging, onze stichting en voor zwembad “Den Krieck” zijn van ongekend formaat geweest:

Gerard heeft aan de oorsprong gestaan van Zwembad Den Krieck dat in 1978 in gebruik werd genomen. Daarnaast is hij de drijvende kracht geweest achter de grondige facelift  van het bad waarvoor op 5 mei 1992 de eerste paal werd geslagen. Gerard en Harrie Dorrestijn wisten als bouwcommissie, ook wel eens spottend “de slavendrijvers” genoemd, vrijwilligers te motiveren om 8000 uur werk aan de verbouwing bij te dragen. Dat gebeurde niet alleen met woorden, maar ook  met daden. Gerard gaf het goede voorbeeld door zelf ook hard aan te pakken. Mede hierdoor kon in maart 1994 het vernieuwde bad geopend worden door wethouder Kees Looijestein.

Gerard was een kundig en gedreven bestuurder die zich gemakkelijk richtte tot andere bestuurders in zijn omgeving. Met name met de toenmalige burgemeester Jan den Ouden had hij een goede relatie. Keerzijde van deze gedrevenheid was dat hij wel eens te hard van stapel liep, wat weer botste met anderen. De “rem” die zeer regelmatig nodig bleek te zijn was zijn medebestuurslid Rein van Zandwijk. Met zijn tweeën elke zondagochtend koffie drinken in het bad was een standaard routine. Daarbij werden dan steevast alle in’s en out’s doorgenomen.

Gerard werd tijdens de jaarvergadering van 1996, toen hij aftrad als voorzitter, benoemd tot erevoorzitter voor zijn grote verdiensten jegens Den Krieck en Oude Veer.  Hij bleef daarna nog lang de bestuursvergaderingen bijwonen. Niet als bemoeial, maar als persoon die zich zeer betrokken voelde.

Omdat Gerard zich bijzonder verdienstelijk voor de samenleving heeft ingespannen is hij door Hare Majesteit de Koningin benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Gerard is daarnaast onderscheiden door de Gemeente met de Polderleeuw en ontving ook nog de Geerligsprijs.

Wij wensen zijn vrouw Jeanne, zijn kinderen Dorine, Cora, Caroline  en Annette en hun gezinnen, en verdere familie en vrienden de kracht toe om dit verlies te kunnen dragen. Gerard was geweldig voor “Den Krieck” en allen daarbij betrokken. Hij was een verenigingsman in hart en ziel. Wij hebben van hem geleerd en van hem genoten.

Een bijzonder mens is ons ontvallen.

Gerard in 2007 te midden van het bestuur van ‘Oude Veer’

Bestuur en leden:

Zwem- en Waterpolovereniging ‘Oude Veer’

Triathlon- en Zwemclub ‘Oude Veer’

Bestuur en medewerkers:

Stichting Zwembad Anna Paulowna