Met de Ironman in Hoorn en de laatste wedstrijd in de Teamcompetities Triathlon in Enschede waren veel leden van Oude Veer 25 en 26 september actief. Met geweldige resultaten.

In Hoorn stonden zaterdag Mark Hulzebos, Andre van der Ploeg en Jeffrey Bemelmans aan de start. Mark ging erg lekker maar moest helaas uitstappen met een kuitblessure. De massagebank moest eraan te pas komen om hem voor de competitiewedstrijd van zondag weer op te lappen. Jeffrey bleef binnen zijn doel van 3 uur. Met 2:58:27 een uitstekend debuut. “Voor het zwemmen moet ik vaker oefenen in open water. Het fietsen was heerlijk maar het lopen was afzien. Het werd een test van doorzettingsvermogen in plaats van uithoudingsvermogen”, aldus Jeffrey. Andre finishte na 2 uur en 33 minuten.

Zondag stonden Martine Wilms, Marianna Kant, Richard Beeke en Frans Verhorst aan de start van de halve in Hoorn. Marianna eindigde zelfs als tweede in haar leeftijdscategorie. Grote klasse! Maar ook chapeau voor Martine, Richard en Frans.

In Enschede streden de twee herenteams. Luuk Bos, Mark Elbertsen, Glenn Vaars en Max Elzinga zorgden voor handhaving in de derde divisie. Henk Elbertsen, Rene Hoep, Jos Smit en Arie van der Lee pakten de vierde plek in de wedstrijd en daarmee de 1e plek in het eindklassement. Volgend jaar dus een team in de eerste divisie!

Gefeliciteerd allemaal!

Met de promotie haalden de mannen ook de Schager Courant (zie het artikel)