Deze foto is genomen in september 2018 tijdens de “Walk of Wisdom” op de Mokerhei. Een mooi pelgrimstocht rondom Nijmegen. Voor wandelaars een echte aanrader. Moe en voldoen met een leeg hoofd weer naar huis.

Op welke wijze ben je bij Oude Veer betrokken:

Als 4 1/2 jarig meisje moest ik op heil gymnastiek en zwemmen vanwege rug klachten.

Wat maakt Oude Veer leuk: Saamhorigheid en kleinschaligheid.

Alternatieve sport: Wandelen.

Muziek: Ik ben niet zo’n muziek liefhebber. Heb zelden de radio aan. Mijn mooiste muziek is stilte en natuurgeluiden als ruisende bomen en voorjaars vogeltjes.

Boek: Er is geen speciaal boek wat ik graag lees maar thrillers en historische en waar gebeurde verhalen lees ik graag.

Film: Naar de film komt ook niet zo veel voor. De film (en boek) die me het best bij gebleven zijn is: “Van zadelpijn en ander damesleed”. Een boek met veel lagen.

Tv-programma: Ook hier gaat mijn voorkeur uit naar thrillers en (reis) documentaires

Website: Een website bezoek ik alleen als ik iets aan de weet wil komen. Zoals: Wanneer is dit museum open, hoe kan ik daar komen met openbaar vervoer enz., voor mij is een computer een gebruik voorwerp waar ik weinig interesse in heb.

Relatie: Al 50 jaar samen met Dirk waarvan 46 jaar getrouwd.

Wie of wat maakt je gelukkig: Daar kan ik wel een clubkrant mee vullen, Heel cliché mijn 4 kleinzonen maar ook een lekkere cappuccino op een zonnig terras, een bosje bloemen, een luie zondag.

Waarvoor ga jij de barricade op: De barricade op is wat overdreven maar respectloos met elkaar omgaan daar kan ik slecht tegen.

Waar steek je privé veel tijd in: Kamperen en kleine bezoeken aan diverse natuurgebieden en steden.

Waar ben jij goed in: Lastig om dit van jezelf te zeggen maar ik denk toch organiseren, mensen motiveren.

Valkuil: Te snel reageren.

Spijt van: Weinig, je kunt daar niets mee. Wel kun je er wat van leren voor een volgend keer.

Lelijk: Dit is zo subjectief, wat de één lelijk vind is voor de ander geweldig. Wel heb ik een hekel aan onverzorgdheid in de breedste zijn van het woord. Graag de puntjes op de I.

Meest dierbaar: Herinneringen, hoop deze ook nooit kwijt te raken.

Mooiste tijd: Alle periodes in mijn leven kennen mooie tijden en mindere tijden. Recent was een hele mooie tijd, onze reis van een maand door Amerika en de het dagen lang samen kunnen zijn met mijn oude tante van 92 jaar.

Leukste eigenschap: Positief.

Lekker: Alles wat goed klaargemaakt is  van boerenkool tot een Michelin sterren diner.

Vies: Echt vies vind ik niets, het kruid koriander en doperwtjes die mogen van mij achterwege gelaten worden.

Wie is je grote voorbeeld: Mijn oma. De moeder van mijn  moeder. Een sterke alleenstaande Joodse vrouw die haar gezin de oorlog doorgevochten heeft en daarna tot haar pensioen een volledige baan had en haar kinderen opvoedde.

Grootste blunder: Soms laten de oortjes me in de steek en geef ik antwoord op iets anders dan me gevraagd wordt.

Uitdaging: Gezond en in harmonie oud worden.

Irritant: Al die mini kwaaltjes die horen bij het ouder worden.

Wat weet niemand van jou: Dat houden we graag zo.

Levensmotto: Kijk eens wat meer om je heen en wees blij met wat je hebt. 

Ik nomineer de volgende ‘in gesprek met’ aan: Ria Rewijk omdat: Zij al zo lang mee loopt. Eerst met synchroonzwemmen en zwemmend redden, nu al jaren met elementair. Zij kan daar vast mooie verhalen over vertellen.