Op welke wijze ben je bij Oude Veer betrokken: Via de club als atleet, maar ook als trainer. Ben sinds 1997 lid van de triathlon afdeling.

Wat maakt Oude Veer leuk: Saamhorigheid, vriendschap, een mooie groep mensen die er met zijn allen voor zorgt dat de vereniging kan blijven voortbestaan.

Alternatieve sport: Het mooie van triathlon is dat een veelzijdige sport is, waarbij je op veel verschillende ondergronden ook uit de voeten kunt. Denk aan cross/trailloopjes, maar ook mountainbiken. Alternatieve sporten beoefen ik niet, ik mag wel graag ook andere sporten bekijken.

Muziek: Divers, maar luister vooral radio, met name radio 2.

Boek: Veelal tijdschriften denk aan sportgericht, runnersworld, enzovoorts

Film: Geen idee, maar een mooie documentaire kan ik wel waarderen. De laatste bioscoop films waren The Lion King en Playmobil The Movie 😊

TV-programma: Studio/Ziggo sport, actualiteiten,

Website: www.denkrieck.nl ; www.triathlonbond.nl ;

Relatie: Getrouwd met Danielle, we hebben twee zoons Siem (8) en Finn (6)

Waarvoor ga jij de barricade op: Niet, doe maar ‘gewoon’ dan doe je al gek genoeg!

Waar steek je privé veel tijd in: Sport voor mijzelf, maar ondertussen raken de kids ook behoorlijk bedreven in het sporten

Waar ben jij goed in: Waar niet 😊. Plannen en organiseren, wedstrijden als het moet kan ik vaak toch net wat extra tijdens een wedstrijd

Spijt van: Niet, zie het als leermoment, los het op indien nodig en neem het mee in je “rugzak”.

Meest dierbaar: Mijn fiets(en) 😊, zie relatie, familie

Mooiste tijd: Sportief gezien: het winnen van een wedstrijd (bijvoorbeeld Triathlon Anna Paulowna 2009 en 2010) of behalen van een doel (bijvoorbeeld Inferno 2018). Verder de mogelijkheid om via mijn werk als militair deel uit te maken van het militair triatlon team en op die manier over de hele wereld wedstrijd heb mogen doen. Ik kan uiteraard ook genieten van de kids, die zoals ik aangaf ook zelf steeds meer sporten en toch vaders en moeders een beetje achter na gaan. Zij vinden het leuk en doen het nog goed ook.

Leukste eigenschap: Behulpzaam

Lekker: Veel, een goede kop koffie, pizza

Vies: Rabarber

Wie is je grote voorbeeld: Wie niet, van iedereen is wel wat te leren of kan je ogen doen openen in positieve zin of op een manier waarvan jezelf zoiets hebt van dat zou ik anders doen.

Uitdaging: Sportief gezien misschien toch nog een keer hele triathlon volbrengen.

Wat weet niemand van jou: Alles wat hierboven gezegd is. (?), soms toch wel een kort lontje

Levensmotto: Geniet van elke dag, het vliegt voorbij namelijk. Een leven lang gezond sporten

Ik nomineer de volgende ‘in gesprek met’ aan: Lejan Vlaming van de de stichting zwembad Den Krieck, omdat hij veel heeft en nog betekend in de coördinatie en technisch advies om het zwembad weer in de staat te krijgen waarin het nu na de verbouwing in verkeerd. Hij heeft hier veel van zijn vrije tijd in gestoken, dit mag behalve dit vraaggesprek zeker onder de aandacht gebracht worden. Behalve Lejan zijn hier natuurlijk veel meer mensen in te benoemen die veel van hun tijd in het zwembad, de stichting en verenigingen stoppen. Dit valt zeer te waarderen en maakt Oude Veer tot de eenheid die het is.

Deze foto is genomen tijdens de Inferno triathlon 2018 in Zwitserland. De inferno, is zoals men noemt een extreme triathlon. Ik heb deze triathlon in augustus 2018 samen met Marc Hulzebos volbracht. Een fantastisch avontuur met de finish op 3000mtr hoogte bovenop de Schilthorn. Finishtijd 12:01:56, 100ste plaats. Toch wel een van de mooiere triathlons die ik gedaan heb.