Op woensdag 22 maart zal vanaf 13.00 uur in het Zwembad Den Krieck te Breezand alweer het zesde schoolzwemkampioenschap van de gemeente Hollands Kroon worden gehouden. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door het organisatiecomité in samenwerking met zwemvereniging Oude Veer uit Anna Paulowna en Zwembad Den Krieck.

Inmiddels is het schoolzwemmen ook doorgedrongen tot de Gemeente Schagen en het ligt in de bedoeling dat het kampioenschap daar gehouden zal worden op zaterdag 22 april in zwembad de Wiel te Schagen. Omdat er ook al jaarlijks kampioenschappen in de gemeente Langedijk wordt gehouden is de gehele regio nu voorzien en dat is mooi nieuws voor de ontwikkeling van de schoolzwemkampioenschappen binen de KNZB.

Alle basisscholen uit de gemeente Hollands Kroon hebben een uitnodiging via Sportservice Schagen ontvangen en per school kunnen er meerdere teams meedoen. Dit kampioenschap is bestemd voor kinderen van het basisonderwijs en zij kunnen deelnemen met een team van 6 kinderen. Een team bestaat uit 2 kinderen van groep 3/4, 2 kinderen van groep 5/6 en 2 kinderen van groep 7/8.

Voor de eerste 3 kinderen per categorie zijn er medailles beschikbaar en de school die de meeste medailles wint, verdient ook de wisselbeker van de gemeente Hollands Kroon.

De inschrijving is geheel gratis en alle deelnemende kinderen ontvangen niet alleen een diploma maar ook een leuke herinnering.

De kinderen zwemmen resp. 25 meter vrije slag en 25 meter rugslag of 50 meter vrije slag en 50 meter rugslag. Verder doen alle 6 kinderen mee aan de teamestafette van 25 meter vrije slag.

Vorig jaar stonden er maar liefst 140 kinderen  aan de start en was het uiteindelijk de Sint Anthoniusschool uit Nieuwe Niedorp die de titel pakte en zich samen met OBS de Snip en de Sint Janschool uit Breezand plaatste voor het Provinciale Kampioenschap.

Dus voor alle basisschoolkinderen uit de gemeente Hollands Kroon zouden wij willen zeggen, zorg voor een gezellig en sterk team van je school zodat je deze beker mee naar huis kan nemen.

Elke school kan haar teams aanmelden per email naar : SZKhollandskroon@ziggo.nl onder de vermelding Inschrijving schoolzwemkampioenschappen.