De afdeling elementair zoekt al geruime tijd versterking. De huidige zweminstructeurs is een hecht team, waarvan sommigen al tientallen jaren lesgeven.  Maar ooit komt het moment dat de leeftijd een rol gaat spelen. Zo nam Bets Bantema in december afscheid en heeft Ria Rewijk aangegeven in juni te stoppen.

Gelukkig hebben we twee enthousiaste dames van onze eigen club gevonden om Bets en Ria te vervangen. Rosalien Marcelis en Keshia Oost-Langelaar zijn gestart met de opleiding en hopen straks het diploma Zwemonderwijzer ABC te gaan halen.

Nieuwsgierig wie ze zijn en wat ze van de opleiding vinden? Rosalien en Keshia stellen zich graag even voor!

Rosalien Marcelis-Bark: Ik woon aan de Molenweg in Wieringerwaard en ben getrouwd met John Marcelis.

Werk/opleiding/hobby’s: Ik heb de opleiding Sport, Recreatie en Toerisme. Ik werk bij zwembad de Hoornse Vaart in Alkmaar en bij het Heersdiep in Den Helder. Mijn hobby’s zijn Zwemmen Redden en Scouting.

Actief in sport: Ik zit bij Zwemmend Redden en ben actief bij Scouting Anna Paulowna

Hoe ben je bij Oude Veer betrokken geraakt: Ik zit al een hele lange tijd bij Zwemmend Redden. Er is mij gevraagd of ik ook op de zondag toezicht wil houden. Daar kwam op een gegeven moment ter sprake of ik ook zwemles wil geven. Hierop zei ik als het mij wordt aan geboden wil ik dat graag doen. Toen kwam heb bestuur met het aanbod om de opleiding te gaan doen. En daar heb ik ja op gezegd en ben ermee gestart.

Hoe is de cursus: Ik vindt de stage erg leuk. De theorie is vrij lastig, maar ik kan daar hulp bij krijgen.

Keshia Oost-Langeler: Ik ben 32 jaar en getrouwd met Stephan samen hebben wij 2 meiden van 5 en 2.

Werk/hobby’s:  Ik ben werkzaam als hoofdcassiëre bij Deen Anna Paulowna. Ik heb zoveel wat ik leuk vindt om te doen, maar vooral genieten van onze kinderen. En zoveel mogelijk leuke gezellige dingen ondernemen met vriendinnen.

Actief in sport: Momenteel ligt dat even stil.

Hoe ben je bij Oude Veer betrokken geraakt: Mijn dochter zwemt bij Oude Veer en via Jan Feskens.

Hoe is de cursus: De opleiding is pittig, vooral omdat het veel theorie is en ik het naast mijn werk en m’n gezin. Dus draaien de avonden vooral om het leren. Marja Koopmans is mijn stagebegeleidster in het instructiebad op zaterdag. De opleiding is pittig vooral omdat het veel theorie is. Omdat ik later ingestroomd ben, moet ik aardig wat inhalen. En was ik blij met de voor mij eerste contactdag zodat ik met m’n vragen terecht kon. Hierdoor kan ik nu makkelijker verder met de theorie.