Donderdag 6 mei was het na 23 jaar de laatste looptraining van Ruud Tigchelaar. Voorafgaand aan de laatste training werd Ruud door de commissie, mede namens het bestuur, nog figuurlijk in de bloemen gezet. Sterker nog, Connie van der Lee spelde, namens Zijne Koninklijke Hoogheid, Ruud een eervol lintje op als eerste Ridder van de Triathlonvereniging Oude Veer.

Ruud krijgt het lintje van Connie en is als eerste Ridder van de Triathlonvereniging Oude Veer.

Connie memoreerde nog aan haar eigen ervaring met Ruud: “Net als veel andere atleten ben ik op eigen houtje gestart met trainen voor het Kwartje van Anna Paulowna. Maar –zoals op de site van de triatlon afdeling staat: ‘dat leidt vaak niet tot het gewenste resultaat’. Nou hebben we de mazzel dat we in de Polder een triatlonvereniging hebben met volledig gediplomeerde triatlontrainers. Volgens mij was jij, Ruud, de eerste en maakte je schema’s voor de meest fanatieke atleten. Jij bent altijd van het ‘gedoseerd’ trainen, jouw filosofie is dat je door voornamelijk rustig trainen –met ook tijdens de trainingen voldoende rust- beter wordt. Je bent een gezond tegenwicht voor veel atleten, die vooral willen kijken hoe snel ze kunnen en of ze hun trainingsmaatje voor kunnen blijven.”

We kunnen niet meer dan respect hebben voor iemand die zo lang trainer is. Zijn vrouw en kinderen weten gewoon niet beter.

Inmiddels hebben we ook Henk als triatlontrainer en volgden Jeroen en Natascha, binnenkort start Luuk als beginnende trainer. En Connie neemt voorlopig de looptrainingen over. Het betekent dat de afdeling niet ‘onbeheerd’ achtergelaten wordt. Bovendien stopt Ruud  alleen maar als looptrainer en blijft hij voor de club behouden als zwemtrainer, we zien hem dus binnenkort gewoon weer als vanouds langs de badrand. Neemt niet weg dat we hem enorm zullen missen.

Nogmaals, ontzettend bedankt Ruud.