Conditiezwemmers zijn al jaren actief in het zwembad Den Krieck. Op vaste uren kunnen zij drie keer in de week hun baantjes trekken. Vanaf 1 oktober komen daar ‘master zwemmers’ bij,  die onder de paraplu van Zwemvereniging Oude Veer gaan zwemmen.

Het maandag uur bij conditie zwemmen blijft zoals het was. Op dinsdag- en vrijdagavond komt master zwemmen erbij en na de training op vrijdag zal voor hun ook de kantine extra open zijn.

Omdat niet iedereen weet master zwemmen is, een korte uitleg: door de KNZB worden zij ‘masterzwemmers’ genoemd. Het is de ideale manier om fit te blijven. Het is voor 20 plussers,  die op hun eigen manier sportief bezig willen zijn, het motto is: niets moet, je mag lekker zwemmen en heb je even zin in een praatje of wil je even rusten dan kan dat ook. De trainer geeft een programma op en geeft uitleg over de zwemtechniek. Als je écht fanatiek bent, kan je ook aan onderlinge wedstrijden meedoen of je meten met Masters van andere zwemverenigingen uit de buurt.

Het is de bedoeling dat Masterzwemmers ook meedoen met de jaarlijkse Oude Veer zwemestafette kampioenschap. De combinatie conditie-zwemmen & masters is tot eind december, daarna gaan we evalueren hoe we verder gaan.

Zin om te zwemmen?

Kom dan gezellig langs op: dinsdag (van 21.00 tot 21.45) of vrijdag (van 21.30 tot 22.15) of bel voor meer informatie met Cor Zwaag, tel.0223-533537