Wat is Masterszwemmen? Zwemmen voor 20+ers, bij de KNZB Masterszwemmen genoemd, is de ideale manier om fit te blijven. Het Masterszwemmen is voor zwemmers die op hun eigen manier sportief bezig willen zijn, het motto is: niets moet, je mag lekker zwemmen en heb je even zin in een praatje of wil je even rusten dan kan dat ook. Dat hoort nou eenmaal bij gezellig, sportief samen bezig zijn.

Bij ‘Oude Veer’ zijn er verschillende afdelingen waar de zwemsport wordt bedreven. Bijvoorbeeld:  Wedstrijdzwemmen (jeugd traint de 4 zwemslagen voor wedstrijden), Zwemmend Redden (oefenen  waar je als redder mee te maken krijg), Waterpolo (trainen de polosport en spelen wedstrijden samen met Aquarius) en Triathlon (fanatieke triatleten die het onderdeel zwemmen willen verbeteren en conditiezwemmers).

Er is echter nog géén afdeling ‘Masterszwemmen’!

Met dit enquette formulier  willen we peilen of hier interesse voor is.

We denken bijvoorbeeld aan: ‘Oud-wedstrijdzwemmers’; door hun studie zijn ze gestopt. De conditie is wat weggezakt, maar de zwemtechniek zijn ze niet kwijtgeraakt, ‘Oud-triatleten’; die door hun leeftijd wat minder fanatiek zijn geworden, maar toch de gezelligheid van samen trainen zijn gaan missen, ‘Conditiezwemmers’; die graag baantjes zwemmen om hun conditie op peil te houden, maar graag een gerichte training willen.

Wedstrijden zwemmen is niet verplicht, maar behoort wel tot de mogelijkheden. Wat is er mis om af en toe een wedstrijdje te houden tussen de ‘Masters’ onderling of bij een andere club……? Of je conditie die je in het zwembad heb opgebouwd, met mooi weer in het buitenwater van het Oude Veer kan testen?

Het bestuur van Oude Veer is benieuwd naar de interesse en of het lukt om de ‘Masters afdeling’ te kunnen oprichten!