Wie heeft er geen les gehad van Mirjam Weijdema? Vanaf februari 2005 is zij één van de vaste gezichten van Zwembad Den Krieck. Als jonge meid wonend tegenover het zwembad is het waterratje in haar al snel geboren, zodra Mirjam de kans zag lag zij dan ook in het water. Zij wilde dan ook niets liever dan zwemjuf worden. Helaas door een decaan op de mavo die zijn werk niet helemaal goed uitvoerde is Mirjam haar carrière toch anders verlopen.

Volgens de decaan moest Mirjam naar het Cios om zwemlerares te worden, maar Mirjam zag haar geest al dwalen want dan moest ze ook gaan basketballen, voetballen enz. enz. En dat zag zij echt niet zitten. Daarom is Mirjam de bloemen kant opgegaan en uiteindelijk bloemiste geworden. Maar het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan en zo was Mirjam steeds vaker in Zwembad Den Krieck te vinden. Tot de dag dat 15 jaar geleden haar gevraagd werd of ze geen les wilde gaan geven, en natuurlijk wilde ze dat, het bloemen vak werd vaarwel gezegd en de studieboeken geopend. Binnen 1 jaar behaalde ze haar opleiding A om snel daar achteraan zwemleider B te gaan doen.

Met heel veel plezier heeft Mirjam de afgelopen jaren zwemlessen gegeven van A,B en C tot de hogere zwemdiploma’s, en is ze los gegaan tijdens de Aqua sport uurtjes en heeft ze genoten van alle zwangere dames en de daaruit voorkomende kleine babytjes, die ze vervolgens weer uitzag groeien tot echte jongens en meiden.

Een jaar geleden was het voor Mirjam binnen den Krieck niet mogelijk om meer werkuren te krijgen. Ze heeft daarom een uitstap gemaakt naar zwembad Aquacentrum in Den Helder. Na een jaar met onwijs veel plezier hier werkzaam te zijn geweest, zag het bestuur van het Aquacentrum haar kwaliteiten en hebben zij Mirjam daarom een vast contract aangeboden met de uren waarnaar Mirjam op zoek was.

Verschrikkelijk vindt Mirjam het dat ze het vertrouwde voor haar zo belangrijke nest gaat verlaten, maar ze is daarnaast wel realistisch en ziet dit als een hele mooie vervolgstap in haar carrière. Mirjam gaat binnen het Aquacentrum de functie als leidinggevende bekleden.
Ze gaat iedereen binnen den Krieck dan ook onwijs missen van jong tot oud van collega’s tot zwemmers.

Maar met klem zegt ze wel: De trouwe groep zwemmers mogen mij niet naar Den Helder volgen! Hoe leuk en gezellig wij het alle lessen met elkaar ook hebben (gehad), er komt een geweldige vervanging. En als wij allemaal overgaan, resulteert dit in een leeg zwembad Den Krieck met in het ergste geval op den duur geen zwembad meer en dat willen wij zeker niet. 

Bron: Raaktmedia.nl