Breezand kan terugkijken op een enorme sportieve nacht.

In de nacht van 25 op 26 Juni werd er in Zwembad Den Krieck sinds lange tijd weer een nachtzwemmarathon gezwommen.

De Nachtzwemmarathon werd georganiseerd door Daan Weijdema om geld in te zamelen voor Moldavië. Hij gaat deze zomer met nog 14 andere personen van de Samenvaartkerk uit Anna Paulowna en Het Witte Kerkje uit Wieringerwaard naar Moldavië om daar ter plekke goede doelen te ondersteunen.

De reis wordt uit eigen zak betaald, maar om de goede doelen daar te ondersteunen is veel geld nodig. Daan had bedacht dat hij wel veel geld kon ophalen met een gesponsorde Nachtzwemmarathon. En dat hebben ze geweten in de polder.

5 teams van 6 personen streden voor een heerlijke taart en de eeuwige roem. Maar bovenal, ze hebben zich allemaal op diverse manieren laten sponsoren. Een daarvan lichten we even uit. “Ik ga 10 km zwemmen in de 12 uren die tot mijn beschikking staat”. Lukt het, betalen, lukt het niet dan betaal ik het inschrijfgeld zelf (dit werd uiteindelijk meer dan het inschrijfgeld)

Een hele prestatie, en … het is gelukt. Dus… wie met deze persoon de weddenschap is aangegaan heeft verloren en zijn/ haar geld gaat ook naar het goede doel toe.

5 Teams ( Wedstrijdzwemmen, Zooitje, Boltha, Janson, Moldavië ) zwommen 12 uur lang met 1 of 2 personen baantjes in Zwembad Den Krieck.

Uiteindelijk heeft team Janson gewonnen zij hadden bij elkaar 50 km en 25 meter gezwommen. Met de geslaagde tactiek om rustig te zwemmen, maar wel als enige team de complete 12 uur met 2 tegelijk in het water te liggen! Gefeliciteerd en een welverdiende overwinning.

Maar de grote winnaars zijn toch wel de inwoners van het Plaatsje Pacu in Moldavië. Zij mogen een cheque in ontvangst nemen van € 2571,26. Dit geld krijgen zij niet daadwerkelijk in handen, maar hiervan zal door de Moldavië gangers in Moldavië spullen worden gekocht die de allerarmsten daar goed kunnen gebruiken. Tevens wordt door lokaal in te kopen de lokale economie gesteund. Een win win situatie.

Bijv. Voedselpakketten voor ouderen maar wellicht ook wel spullen om het huis dat Tamara Bucur  heeft gekocht op te kunnen knappen zodat daar straks een bejaardenhuis gemaakt kan worden.

Hele mooie plannen waar dus geld voor nodig is en een grote aanzet is nu gegeven.

Hierbij wil de organisatie dan ook iedereen bedanken die aan dit evenement hebben meegewerkt, en dan hebben we het over de Zwemmers, vrijwilligers en Sponsoren van goederen of zwemwater, maar zeker ook de sponsors van gelden. Want zonder jullie allemaal had deze nacht nooit zo geweldig kunnen worden als dat deze nu is.

Namens alle Moldavië gangers enorm bedankt.