Op zaterdag 12 oktober wordt het zwembad dat al sinds 1978 in Breezand bestaat, feestelijk heropent. Het zwembad is gedurende de zomerperiode flink verbouwd en dat willen we graag aan u laten zien! Op deze dag is er een feestelijk programma (zie onderaan dit bericht)

Er zijn veel verschillende activiteiten waaraan u (gratis) kunt deelnemen en ook demonstraties. Zo kunt u ontdekken wat het zwembad u allemaal te bieden heeft. ’s Middags is er vrij zwemmen voor alle leeftijden. Een kaartje kost slechts één euro. Voor ditzelfde bedrag kunt u in de kantine genieten van een feestelijk gebakje met een kopje thee of koffie. In de kantine wordt op het grootscherm foto’s gedraaid die u terug nemen in de tijden van weleer: hoe zag het zwembad er vroeger uit en wat is er veranderd door de jaren heen? Hier vast een voorproefje:

Uitgezwommen? Dan kunnen jong en oud samen of alleen op ontdekkingstocht door het zwembad. Er is een QR-ontdekkingstocht uitgezet door de diverse ruimtes. Met je mobiel kun je de QR-codes scannen en ontdekken welke vraag er achter verstopt zit. Heb je ze allemaal beantwoord, dan verdien je iets leuks!

Zaterdag 12 oktober is een mooie gelegenheid om te komen zien wat zoal veranderd is in het zwembad.  Het programma voor die dag ziet er als volgt uit:

Dagprogramma:

  7.30 –   8.30 uur: Vroege Vogels (voor iedereen) 

  8.30 – 10.00 uur: Triathlontraining (geen deelname, wel demo 9.30 – 10.00 uur)

10.00 – 13.00 uur: Elementair lessen (besloten activiteit)

13.00 – 16.00 uur: Vrijzwemmen. Alle inwoners. Demo Dutchgeek en Aquasport

16.30 – 18.00 uur: Aquasport/Aquaslimfit (besloten activiteit)

Het zwemgebeuren in de middag kost één euro. De kantine zal de hele dag open zijn. Daar kan voor het luttele bedrag van één euro koffie/thee met een petit fours genuttigd worden. Er zal voor onze jonge bezoekers een ontdekkingstocht te volgen zijn in het droge gedeelte van het bad. Middels QR codes gaan ze op zoek naar vragen. Hier is een aardig prijsje mee te verdienen.  In de avond is het officiële gedeelte voor genodigden.

Wat is er zoal veranderd:

  • De douches en toiletten zijn aangepakt.
  • Er staat een luchtbehandelingskast op het dak.
  • Ledverlichting hebben we al in een eerder stadium gedaan.

Dit alles is tot stand gekomen door de groot onderhoudsbijdrage van de gemeente. Op dit moment staat het dak nog op de planning voor renovatie. De aanpassingen voor de achterzijde zijn akkoord bevonden. Een speciaal team is bezig om te kijken welke bronnen we kunnen aanboren voor deze klus om de gaten in de begroting te dichten.