‘Geen sprake van plan B’, stond pagina groot in de Schager Courant van 27 april. Het artikel ging over het afgelasten van drie triathlons in onze regio: Schagen (1/8), Nieuwe Niedorp (1/8) en Anna Paulowna (1/4).¬† De achtsten van Heerhugowaard en Langedijk gingen eerder al niet door.

Reden is dat massale sportbeleving in Corona crisistijd voorlopig tot 1 september verboden is. Voor de organisatie van Anna Paulowna is het extra zuur, juist omdat zich een bijna geheel nieuw bestuur had gevormd. Ron Jimmink heeft het voorzitterschap overgedragen aan Martien Komen. Vanuit de triathlon afdeling hebben zich vier nieuwe bestuursleden aangemeld: Remko Davids, Jan Duijzer, Cor Zwaag en Arie van der Lee. Uit het oude bestuur blijven penningmeester Peter Krijvenaar, Elaine Vlaming-Kroon en Monique Vieveen actief.

Voor de PR is Cor Zwaag aangesteld. Doordat hij vanwege de Corona meer thuis moest blijven, heeft hij het archief van het Kwartje op orde gebracht. Een pittig project want in drie verhuisdozen waren vanaf 1983 het secretariaat, uitslagen en krantenknipsels in ordners bewaard. Van de 37 gehouden edities¬† zijn de belangrijkste uitslagen van zowel individueel als de trio’s nu op de site te zien. Een aantal jaren heeft Buddy Freeth de deelnemers op de foto gezet. Cor heeft van de bekendste uit de Polder een archief aangelegd en op zijn persoonlijke blog verschillende top-10’s samengesteld. In een collage van foto’s zijn in vier afleveringen te zien:

  1. de beginjaren van het Kwartje,
  2. de familieverbanden uit de Polder,
  3. de bikkels en diehards
  4. de bekenden van Cor uit Oude Veer/Dokev.

Voorlopig blijft het trainen in het zwembad onmogelijk. Gelukkig is dankzij het mooie veer het water van het Oude Veer al redelijk op temperatuur. Nooit eerder kon er zo vroeg (10 april) in het buitenwater gezwommen worden.