Op vrijdag 8 november was in galasfeer de prijsuitreiking van het ‘Van der Voort Sprintcircuit’. Ook dit jaar werd dit weer een super feestelijke avond in Schagen met zo’n 250 triatleten. Na het succes van vorig jaar had Willem van der Voort ook in 2019 een competitie gestart tussen vier regionale achtste triathlons (Heerhugowaard, Langedijk, Nieuwe Niedorp en Schagen)

De triathlonverenigingen uit het gebied mochten zich op de avond presenteren, uiteraard was Oude Veer ook van de partij. Naast de informatiebeurs en prijsuitreiking, was er ook een filmimpressie en een speech van Els Visser. Daarbij werd één vrijwilliger van elke vereniging in het zonnetje gezet. Deze eer was voor Joop Menke die sinds jarenlang trouw de uitslagen bij houdt van de clubcompetitie. Bij deze persoon bleef het niet, want tot verrassing van iedereen werd er een tweede persoon van Oude Veer op het podium gehaald. André v.d.Ploeg die veel werkt verricht als voorzitter van de commissie werd ook gehuldigd. Bij de finishers van de lange afstand triatlon werd Natascha Binnewijzend in de bloemen gezet.

Kwartje in circuit

Het Van der Voort Sprintcircuit wordt volgend jaar uitgebreid met het Kwartje triathlon Anna Paulowna. De naam wordt daardoor aangepast in: ‘Het Van der Voort Triathloncircuit’ op de volgende data: 3juni Heerhugowaard, 17 juni Langedijk, 1 juli Nieuwe Niedorp, 10 juli Schagen en 22 augustus Anna Paulowna.

Clubkampioenschap

Normaal is in november ook de traditionele prijsuitreiking van het befaamde ‘clubkampioenschap’. Het clubfeest werd even in de wacht gezet en zal plaatsvinden tijdens de jaarvergadering van de afdeling (januari of februari). Hier vast de uitslagen van clubkampioenschap 2019.

Heren: 1. Emiel van Tongerlo,  879 punten; 2. Henk Elbertsen 816 punten; 3. Jos Smit 813 punten; 4. Tjalf Pieter Hek 685 punten; 5. Dennis v.d.Veen 474 punten

Dames: 1. Marianna Hoekstra 817 punten; 2. Renee Woutering 774 punten; 3. Jenneke Satter 683 punten; 4. Connie v.d.Lee 501 punten; 5. Claudia Geldermans  431 punten.