Breezand – De verkoop van de superloten Grote Club Actie was voor de triathlon- en zwemvereniging ‘Oude Veer’ een daverend succes. De sponsors zorgden dat ‘Oude Veer’ een royaal bedrag op hun spaarrekening kreeg, maar ook het plaatselijke Inloophuis ‘De Sluis’kreeg een gedeelte van de opbrengst.

Zaterdag 6 januari hield Oude Veer de feestelijke sponsor bijeenkomst in de kantine van het zwembad ‘Den Krieck’. Voordat de cheque werd uitgereikt, had voorzitter Patrick den Das nog een verheugende mededeling. ‘Oude Veer’ deed dit jaar voor het eerst mee met de superloten verkoop van de Grote Club Actie en was als ‘beste nieuw komende vereniging’  geëindigd. Dit leverde de club de ‘Masita teamprijs’ op (volledig aangekleed team t.w.v. € 2000.-).  In het rijtje van ‘best verkopende verenigingen’ scoorde Oude Veer ook uitstekend. Achter de grote voetbal verenigingen ‘KVV Quick’ uit Oldenzaal (129), ‘NSV 46’ uit Noorden ( 119) werd Oude Veer verdienstelijk derde met 112 verkochte superloten.

Dit resultaat zorgde dat er voor 13.440 euro werd opgehaald. Naast de kans voor de sponsors op het winnen van een prijs bij de Grote Clubactie, krijgen zij ook gratis extra publiciteit voor hun bedrijf op de website van de vereniging. Ook werd afgesproken dat een gedeelte van de opbrengst voor een goed doel werd gereserveerd.

Cheque uitreiking

Hiervoor werd dit jaar gekozen voor het plaatselijke Inloophuis ‘De Sluis’. Vertegenwoordigers Jolanda de Jong, Tineke Sohier en Bibi Laeven waren zichtbaar verrast dat hun ‘huiskamer’ een fors bedrag van  € 750.- kreeg. Dit bedrag was zeer welkom bij het gezellige ontmoetingspunt voor mensen die behoefte hebben aan een “praatje”.  Op de foto hiernaast het bestuur van Oude Veer en de vertegenwoordigers van het Inloophuis De Sluis

Wethouder Mary van Gent van de ‘Gemeente Hollands Kroon’ complimenteerde ‘Oude Veer’ met het behaalde resultaat. In haar rol als waarnemend wethouder ‘sport en zorg’, was zij blij met het besluit van de raad om het zwembad ‘Den Krieck’ tenminste voor 15 jaar open te houden. Ook de royale gift aan het Inloophuis vond zij een prima doel. ‘Deze plek kan de cheque heel goed gebruiken. Met de vrijwilligers van het Inloophuis creëren zij een warme ontmoetingsplek zodat minder mensen in een isolement raken’. Het staat vast dat Oude Veer volgend jaar opnieuw met de superloten verkoop van de Grote Clubactie meedoet. Voorzitter Patrick Den Das ‘Het is een win, win situatie. De clubkas van onze vereniging kan de opbrengst goed gebruiken en we kunnen ook nog eens een plaatselijk goed doel steunen. En de plaatselijke sponsors krijgen van ons veel extra’s’.

Op de onderstaande foto het bestuur van Oude Veer, een gedeelte van de sponsors en de vertegenwoordigers van het Inloophuis De Sluis.