Sinds 1980 wordt elk jaar ‘De Oude Veer Trofee’ (in de wandelgangen vaak ‘De Pijp’ genoemd) uitgereikt aan een persoon die zich voor de vereniging bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt. Dit jaar ging deze felbegeerde prijs naar complete afdeling.

Ruud Koomen, vertegenwoordiger van afdeling ‘Open Water Zwemmen’, mocht de Pijp met cheque van secretaresse Ineke Sandbrink in ontvangst nemen. Deze werd tijdens de jaarvergadering op woensdag 11 april uitgereikt. De foto bewijst dat Ruud hier zichtbaar verguld mee: ‘met het bedrag kunnen we met de commissieleden een lekker hapje en drankje doen’.

De Open Water Zwemmen afdeling organiseert op 16 september voor het eerst de ‘Swim to Fight Cancer Hollands Kroon’, met de bedoeling geld te verdienen voor het goede doel (KWF kankerbestrijding). Gelijktijdig met de jaarlijkse Open Water Wedstrijden, wordt er een een unieke recreatieve zwemtocht van ca. 2000 meter bij de Jachthaven Oude Veer in Anna Paulowna georganiseerd. Deelnemers en teams laten zich sponsoren en halen zoveel mogelijk geld op voor Fight Cancer, een stichting die fondsen werft voor wetenschappelijk onderzoek en preventie via KWF Kankerbestrijding. Fight Cancer wil jonge mensen bewust maken van de noodzaak van kankerbestrijding, ze betrekken bij de strijd tegen kanker en vooral: aansporen tot actie!

Informatie over deelname aan Swim to Fight Cancer Hollands Kroon, kan je vinden op Facebook Swim To Fight Cancer Hollands Kroon

Benieuwd hoe Swim to Fight Cancer er uit ziet? Bekijk hier de aftermovie van de editie in Den Bosch: https://www.youtube.com/watch?v=0ftOIAdPFik.