De Grote Clubactie van 2018 is voor onze vereniging weer succesvol verlopen. In totaal bracht de actie 11.375 euro in het laatje van de penningmeester. Museum Oud Anna Paulowna was dit jaar gekozen als het plaatselijke goed doel. Op de sponsorbijeenkomst kreeg zij een cheque van 750 euro aangeboden.

Na jaren van afwezigheid startte Oude Veer in 2017 weer met de bekende landelijke lotenverkoop van de Grote Clubactie, waarvan 80% van de opbrengst voor de deelnemende club is. Gelijk won Oude Veer toen de prijs voor de ‘beste nieuw komende vereniging’ . Het succes van de actie kwam hoofdzakelijk uit de verkoop van Superloten aan het plaatselijke bedrijfsleven. Het verkoopteam heeft hiervoor een gouden formule ontwikkelt. Voorzitter Patrick den Das: ‘Naast de kans voor de sponsors op het winnen van een prijs, krijgen zij van ons op de website ook gratis extra publiciteit’.Ook werd afgesproken dat een gedeelte van de opbrengst voor een goed doel wordt gereserveerd.

Zaterdag 23 februari hield Oude Veer de feestelijke sponsor bijeenkomst in de kantine van het zwembad ‘Den Krieck’, met de uitreiking van de cheque. Als goed doel werd dit jaar gekozen voor het ‘Museum Oud Anna Paulowna’. De cheque werd door de voorzitter van de vereniging Jan Beets in ontvangst genomen. Hij toonde zich  blij verrast met het gulle gebaar van Oude Veer. In zijn dankwoordje zei Beets over het Polderse museum. ‘Het geld kunnen we goed gebruiken. Momenteel verbouwen we de zolder, waar over enige tijd de kunst uitgeleend wordt van de voormalige BKR regeling’. Op grote scherm waren foto’s te zien van het museum interieur. ‘Bij de rondleiding die we geven, horen we vaak hoe leuk de mensen ons museum vinden. Bij velen is het bekend, maar we zouden toch graag meer mensen naar het museum willen trekken’.

Ook de Wethouder Mary van Gent van de Gemeente Hollands Kroon deed een woordje. Zij complimenteerde Oude Veer met het behaalde resultaat: ‘De Gemeente stimuleert de zelfredzaamheid en eigen initiatieven. Heel knap om te zien waar een kleine vereniging groot in kan zijn’.

De vereniging ‘Oude Anna Paulowna’ is ook dringend opzoek naar nieuwe leden:

Al bijna 33 jaar bestaat de vereniging “Oud Anna Paulowna”. De vereniging die opgericht is op 27 augustus 1986 houdt zich bezig met het vergaren en verbreden van kennis en culturele zaken m.b.t. de Anna Paulowna-polder, ook beheren en onderhouden zij het museum Anna Paulowna.

Het ledenbestand van de vereniging wordt steeds kleiner dit omdat de meeste personen al lid van de vereniging zijn vanaf de oprichting. Door natuurlijke verloop wordt het aantal van deze leden langzamerhand steeds kleiner, dit door gevolg van overlijden of men heeft een leeftijd bereikt dat ze niet meer in staat zijn om de taken uit te voeren of simpelweg geen interesse meer kunnen opbrengen voor de vereniging. Mede door deze redenen wordt dan het lidmaatschap beëindigt.

Het bestuur van de vereniging Oud Anna Paulowna doet daarom een dringende oproep aan de bevolking van Anna Paulowna/Breezand en daarbuiten om een lidmaatschap aan te gaan.

De kosten voor een (gezins)lidmaatschap bedragen 17,50 Euro per jaar. Hiervoor krijgt men met de gezinsleden gratis toegang tot het museum en ontvangt men drie- tot viermaal per jaar het clubblad ¨de Polderpraat¨ in huis.

Het museum is absoluut een bezoek waard.
U kunt hier tal van gereedschappen en gebruiksgoederen van lang vervlogen tijden zien. U kunt hier vol verwondering kijken hoe in vroegere tijden mensen hun werk moesten doen of hoe men zich kon vermaken met speelgoed en spelletjes uit die tijd. Ook is een voormalig huisje vanuit vroegere tijden volledig ingericht om zo de mensen inzage te geven van het leven in die tijd.

Bent u ook van mening dat ¨dingen van vroeger¨ bewaard moeten blijven, geef u dan op als lid van de vereniging of aanmelden als donateur kan natuurlijk ook.
De vereniging is aangemerkt als een ANBI-instelling wat inhoudt dat u een gift bij de aangifte inkomstenbelasting mag meerekenen. U kunt contact opnemen met de vereniging via museumap@online.nl en één van de bestuursleden zal u een inschrijfformulier bezorgen of u kunt naar de site http://www.annapaulowna.nl