Al jaren een geslaagde combinatie. Ook dit jaar was er gekozen voor een waterspelochtend met afsluitend een workshop. Best pittig met 50 deelnemers.

Begonnen werd met het “natte” gedeelte. De grote groep werd onderverdeeld in 4 subgroepen en iedere groep begon bij een ander spel. In het instructiebad lag een uitgebreid Sint-memoriespel op de bodem.

Dus rapen en zoeken maar.  In het ondiepe gedeelte moest men met behulp van “eetstokjes” en bouwblokken een schoorsteen bouwen. In het diepe gedeelte van het ondiep lagen op de bodem aan een koord allemaal Sint vragen die beantwoord moesten worden. Lukte dit goed dan kwam uiteindelijk de oplossing boven water. Dit was het woord “Pietendiscussie”. In het diepe gedeelte moesten er pakjes (ballen) in de schoorsteen (manden) gegooid worden. Na al deze inspanning was de koffie welverdiend.

In de kantine werd een ieder verwend met koffie, thee en chocolademelk. Natuurlijk met wat lekkers daarbij. De kantine was zoals gebruikelijk in de Sint sfeer gebracht. Daarna werd er een leuke work-shop chocoladeletter versieren gehouden onder leiding van Tessa van Delica-Tessa uit Schagen. Gelukkig maakte het niet uit hoe creatief men was. De letter bleef lekker. Om 11.30 uur was de gezellige ochtend echt over.

Aan het eind van de ochtend werd Mirjam nog even door de dames in het zonnetje gezet. Daarna ging iedereen weer opgefrist en opgevrolijkt weer naar huis.