De trainers Henk Elbersen, Jeroen Tiebie en Natascha Binnenwijzend kunnen tevreden terugkijken de Start2tri cursus. In een mum van tijd was de cursus volgeboekt. Vijftien trialeten-in-spé gingen de uitdaging om een échte triatleet te worden met als einddoel mee te doen de sprint triathlon in Schagen.

Onder de deelnemers was ook Sanne van der Horst. Zij raakte in de ban van het duursporten en debuteerde ook bij het kwartje Triathlon Anna Paulowna. Sanne is vol lof over de cursus: “Alles wat je weten moet , kwam aan bod en het enthousiasme van de trainers heeft mij erg gemotiveerd. Na de cursus had ik nog een aantal weken de tijd om de afstanden te vergroten en te werken aan mijn minder sterke punten. Ik merk dat ik het afgelopen half jaar een groei heb doorgemaakt in alle drie de sporten. Fietsen staat zonder twijfel onderaan”.

De cursisten kregen op de dinsdag een looptraining en zaterdag en fietstraining. In de zwemtraining van de donderdag werden 2 banen vrijgehouden voor de vijftien cursisten.

Tijdens de laatste weken van de cursus werden de trainingen steeds meer toegespitst op de wedstrijd en de diverse onderdelen gecombineerd. Natascha verteld “In het zwembad hebben we een keer het buitenzwemmen nagebootst door iedereen een wetsuit aan te laten trekken en de lijnen uit het water te halen. Daarmee krijg je automatisch meer golven in het bad. Zo hebben we alvast het starten kunnen oefenen en de diverse manieren om boeien te ronden. Alles heel veilig. Verrassend was het dat alle vijftien atleten een wetsuit haden weten te bemachtigen. Ze hadden er al een of hadden er een geleend of gekocht”.

Er is ook een wedstrijdsimulatie gehouden op het DOK-terrein, waarbij de atleten hun wisselplek moesten inrichten in het ‘parc fermé’. “Na het startschot werden acht ronden gefietst en vier rondes op het middenterrein gelopen op wedstrijdtempo. Hierbij hadden ze hun wedstrijdkleding aan om te testen en ook de voeding zo gebruikt als ze bedacht hadden voor de wedstrijd. Vooral de overgang van fietsen naar lopen bleek een uitdaging te zijn.”

Als laatste is de hele groep naar Schagen gefietst om daar het zwem-, fiets-en loopparcours te verkennen. Uiteindelijk stonden dertien cursisten op 11 juli meer of minder nerveus aan de start van de triathlon Schagen. Speaker Willem van der Voort had veel aandacht voor de atleten en wist menigeen bij naam te noemen.