De succesvolle Grote Clubactie van vorig jaar kreeg nog een prachtig staartje. Het sportkledingbedrijf Masita had voor de ‘beste nieuwkomer’  van deze actie een prijs beschikbaar gesteld, namelijk ‘Een volledig aangekleed team t.w.v. 2.000,- euro’.  Onze vereniging  was de winnaar van deze geweldige prijs.

In oktober 2017 werd voor het eerst met ‘Superloten’ voor bedrijven gestart. Patrick den Das, Cor Koomen en Cor Zwaag staken veel tijd in de verkoop en wisten uiteindelijk 112 Superloten aan de man te brengen. Voor Oude Veer realiseerde zij hiermee een opbrengst van 13.461,- euro. (elk verkocht bracht 120,- euro op).

Voorzitter Patrick den Das en coördinator legt uit over dit prachtige resultaat van de Grote Clubactie: “Wij vonden dit een mooie kans om de lokale bedrijven te benaderen met de vraag of zij open staan voor enige vorm van sponsoring. Een mogelijkheid was het kopen van een Superlot. Naast de kans op het winnen van een Grote Clubactie-prijs, kregen de sponsors ook gratis publiciteit. Wij plaatsten namelijk een banner van hun bedrijf op onze website. Ook is een gedeelte van de opbrengst voor een lokaal goed doel (750,- euro voor het Inloophuis De Sluis) uitgereikt”.

Meer dan honderd loten à 150,- euro verkopen is geen peulenschilletje. Het driekoppige verkoopteam bood de kopende bedrijven van de Superloten meer dan een lot. Patrick: “Naast publiciteit op onze website, zorgden wij ook voor aandacht op social media. Zo werd er een foto gemaakt bij de aankoop van ieder Superlot. Wij bundelden dan telkens vijf bedrijven waar we een fotocollage van maakten. Deze werd vervolgens op Facebook en op onze website gezet. Ook kregen de sponsors dit digitaal toegestuurd als blijvende herinnering. Ze kunnen zich bovendien gratis abonneren op onze nieuwsbrief, als ze op de hoogte willen worden gehouden over de besteding van hun sponsorbijdrage bijvoorbeeld.”

In overleg met Masita werd gekozen om voor de gewonnen prijs van 2000,- euro geen kleding te nemen. Voor dit bedrag konden we ook  ruim zeventig sporttassen uitzoeken. Mike de Bruin van Interprint Zeefdrukkers uit Den Helder heeft  daarna de tassen van het Oude Veer logo voorzien.

Voor Mike was dat een extra grote klus, want naast de logo’s zijn ook zeventig voornamen van de leden erop gedrukt. Zondag 3 juni waren de tassen voor de afdelingen Wedstrijdzwemmen en Zwemmend Redden klaar en konden ze aan de gelukkige gebruikers worden uitgedeeld.

 

Definitieve stand ‘Grote Clubactie 2017’

Hieronder de top-10 van clubs die de meeste ‘Superloten’ verkochten:

  1. KVV Quick 20 – 129 superloten
  2. NSV ’46 – 119 superloten
  3. Triathlon- en Zwemclub Oude Veer – 112 superloten
  4. Ruitervereniging Rozenburg – 79 superloten
  5. HC  Eemvallei – 72 superloten
  6. FC ‘s-Gravenzande – 58 superloten
  7. Chr. Korfbalvereniging – 54 superloten
  8. V.V.G.Z. – 51 superloten
  9. Turnschool Rijssen – 41 superloten
  10. Sportvereniging Laren 99  – 32 superloten