BREEZAND – Vandaag, op 14 juni 2015, was het druk in zwembad “Den Krieck” aan het Ceresplein met de jaarlijkse clubkampioenschappen van de afdeling Wedstrijdzwemmen. Er werd gestreden om de prijzen voor de snelste zwemmers in vier verschillende categorieën: Meisjes, Jongens, Dames en Heren.

Clubkampioenen zijn geworden:

Meisjes – Amber Birkhoff, Jongens – Daan Weijdema, Dames – Kim Duineveld, Heren – Jitse Dekker. De PR-prijs 2015 (meeste Persoonlijke Records in het jaar) is na een spannende strijd gewonnen door Stefan van den 20150614 ClubkampioenenBerg met 21 PR’s.

De sfeer rondom het evenement was als vanouds: de typische familiesfeer die hoort bij onze Vereniging waar men elkaar kent en waardeert. Eén van onze jongere leden wist het als volgt te verwoorden:

“Onze trainer Pieter vindt dit de belangrijkste wedstrijd van het jaar. De zwemmers willen bereiken: clubkampioen te worden en persoonlijke records te zwemmen. Er zwommen ook zwemmers mee waarvoor dit de eerste wedstrijd was. Alle zwemmers waren heel fanatiek.”

Veel aandacht was er ook weer voor een vast programma punt, de loterij. Ieder jaar steunt de plaatselijke middenstand van Breezand en Anna Paulowna ons met prijzen waarvoor wij ze zeer erkentelijk zijn. Het is goed te weten dat men onze Vereniging ook daar een warm hart toedraagt. Onze sponsors waren dit jaar: Amazing Kids, Amenzing, HUBO, EP Dorrestijn, Expert, Munt, Slager Sander Duin, Smaak groente/fruit, Haarlijn 10, Mingo, Bakkerij Alkemade, Bakkerij Haakman, Vishandel Roos, Theo Schra, Alles Kids, Tuincentrum Hollander, v/d Plas Glas- en Schilderwerken, Bloemboetiek Dille.

Tenslotte moet het toch maar weer eens gezegd worden dat dit alles onmogelijk zou zijn zonder de spil waarom onze Vereniging draait: de vrijwilligers. Of het nu ouders zijn die vaak ver gaan in ondersteunende activiteiten, bestuursleden, trainers, het maakt niet uit. We zijn ze zeer dankbaar voor hun toewijding.

Bijgaand de uitslag van de Clubkampioenschappen 2015.