Zondag 14 juli was in Klazinaveen alweer de vierde wedstrijd uit de teamcompetitie 3e en 4e divisie. Dit keer stond op het programma een individuele achtste triathlon over 750m zwemmen, 23km fietsen en 5.2km hardlopen

In de derde divisie stonden voor ons Arie van der Lee, Emiel van Tongerloo, Jos Smit en René Hoep aan de start. Als eerste aan het fietsonderdeel begonnen, gaf Emiel de winst niet meer uit handen. Het hele derde divisieteam presteerde vandaag super en zij eindigden vandaag op de hoogste trede van het podium. Promotie naar de tweede divisie volgend jaar zit eraan te komen. Na drie overwinningen op rij moest Hellas 4 dit weekend genoegen nemen met een tweede plaats.

Emiel van Tongerlo, die de wedstrijd ook individueel op zijn naam schreef, Arie van der Lee, Rene Hoep en Jos Smit toonden zich met allemaal een plaats binnen de top tien ijzersterk en voorkwamen daarmee namens Van der Voort Groep / team Oude Veer een vierde zege op rij voor Hellas 4. Het blijven wel de Utrechters die in het klassement aan de leiding gaan met vijf punten, al volgt Van der Voort Groep / team Oude Veer kort met acht punten. Daarachter is het gat groot: AV Impala 2 uit Drachten en Triteam Groningen 3 volgen met 19 punten.

In de vierde divisie Hessel Kruijer, Jordy van der Rijst, Mark Elbertsen en Luuk Bos aan de start, met een negende positie in de uitslag als resultaat. Ook dit team stevent op promotie af!

Al met al weer een geslaagde dag met een goede sfeer en prachtige sportieve resultaten.

De Van der Voort Groep/Oude Veer teamsbeide hebben dit seizoen al meer mooie prestaties geleverd, bijvoorbeeld:

Op 22 juni Team Relay in Rotterdam. De teams moesten in estafette een (zeer) korte afstand afleggen: 300m zwemmen, 5.3km fietsen en 1.5km hardlopen. Als deze afstanden erop zitten wordt de volgende atleet uit het team aangetikt, tot de laatste atleet uit het team over de finish mag. Deze finish bepaalt de positie in de uitslag voor het team. Spectaculair!

Op 8 juni naar Weert, waar alle atleten een olympische afstand afleggen en stayeren was toegestaan. Geen tijdritfietsen dus. Opnieuw een podiumplaats in de derde divisie.

Twee mannenteams van start in zowel de derde als vierde divisie.

Op 19 mei de eerste wedstrijd in Almere, met twee mannenteams aan de start en een ‘team time trial’.

Dit hield in dat elk team een eigen start kreeg, steeds anderhalve minuut na elkaar. Stayeren binnen het team mag. Het team met de snelste tijd wint.