Een succesvolle Zwem4daagse en een geweldige opbrengst voor het MvdW (Maarten van der Weijde) Foundation mede dankzij de inzet van zwem- en triathlonvereniging Oude Veer. Zij haalden het geweldige bedrag van € 2322 op dat besteed kan worden voor het kankeronderzoek.

Zondag 19 september was de afsluiting van de Zwem4daagse. Voor Triathlon afdeling gingen zes leden (Lianne, Connie, Petra, Jeffrey, Bob en Willem) naar het zwembad Heersdiep in Den Helder. Daar werden ze ontvangen door Yvonne van de MvdW Foundation. Luuk schoof met Connie aan bij Maarten die even zat bij te komen van de eerste zwemsessie met kinderen.

Na de groepsfoto met reden we op de racefiets met Maarten naar Breezand. Liane fietste als eerste naast Maarten en dat heeft ze geweten. Hij ging er als een speer vandoor en Liane moest aardig haar best doen om bij te blijven. Eigenlijk wij allemaal, na elke bocht zette Maarten aan waardoor wij allemaal nog harder moesten aanzetten, duidelijk niet gewend om in een groep te rijden. Hier en daar werden wat bochten afgesneden en om exact 11.00 uur kwamen ze aan in Den Krieck.Daar stond een ontvangst comité klaar.

Maarten plaatste zijn enorme (met Friese vlag gedecoreerde) tijdritfiets in het fitnesshok, waar water en meloen klaar stonden. Daarna ging Maarten zijn verhaal doen en liet zich interviewen door schooljeugd, waarna hij in het zwembad dook.

Er waren door Esther Vinke en Peter Steenvoorden ook diverse buitenactiviteiten georganiseerd. Tegen de ramen stonden diverse vaders, moeders, opa’s en oma’s geplakt om iets van het spektakel binnen mee te krijgen.

Maarten vertelde dat hij er wel een beetje doorheen zat. Hij was al vanaf zondagavond in touw en had er inmiddels 1200 fietskilometers op zitten. Tegen 12.00 uur werd het bedrag bekend gemaakt wat in Breezand is opgehaald. Dat is totaal € 3.080 waarvan € 1.150 van de TZOV.

Willem was niet alleen om te fietsen naar Breezand gekomen, maar namens de Van der Voort Groep maakte hij bekend ons bedrag te verdubbelen. Hierdoor werd het totale bedrag van Oude Veer uiteindelijk € 2322