Door Stichting Zwembad Den Krieck – We merken dat er op dit moment weer veel onrust is ontstaan over het voortbestaan van het zwembad. Die onrust is begrijpelijk. Er is inderdaad nog geen 100% duidelijkheid over de situatie van de binnenbaden in Hollands Kroon.

Dinsdag 25 april is een speciale raadsbijeenkomst geweest waarin de Hoze groep kon uitleggen waarom het nog niet gelukt is om met een voorstel te komen binnen de door de gemeente gestelde kaders.
Deze bijeenkomst verliep in een goede sfeer. Wij hopen na onze uitleg en het beantwoorden van vragen dat wij het voorlopig openhouden van de vier baden kunnen verwezenlijken. De Hoze groep is er van overtuigd dat dat kan. Wij willen wel nader onderzoek kunnen laten doen naar:

  • a) de staat van onderhoud van de gebouwen en
  • b) een samenwerkingsmodel tussen de baden.

In de raadsvergadering op dinsdag 2 mei staat het accomodatiebeleid binnenbaden  op de agenda.
Den Krieck blijft de komende jaren open. En daar kunnen we allemaal aan bijdragen door simpelweg te blijven komen en te blijven zwemmen.
In rapporten wordt vermeld dat er in de kop van Noord Holland in relatie tot de rest van Nederland veel wordt gezwommen. Laten we dat vooral zo houden.