Zondag 16 juni waren er weer de clubkampioenschappen in zwembad Den Krieck voor zwem- en waterpolovereniging Oude Veer. De onderlinge strijd aan het einde van het zwemseizoen 2018-2019.

Met hulp van zwemvereniging EZV uit Enkhuizen en Aquawaard uit Heerhugowaard werden de series gezwommen. Ana het einde van de wedstrijd werden de tijden opgeteld om te kijken welke zwemmers er in de finale zouden zwemmen.

Er werden vier finales van 100 wisselslag gezwommen. De finales werden gezwommen tussen de meisjes, jongens, dames en de heren. Bij de meisje werd Lotte Verbrugge de winnares. Marcel van de Berg was bij de jongens de snelste. In de finale van de dames was Lieke Hollander als snelste bij de finish en Jitse Dekker bij de heren.

Ook tussen de series door hadden we een aantal gastzwemmers, om deze kinderen kennis te laten maken met het wedstrijdzwemmen. Hierbij zwommen bij de jongens, Ruud de Groote, Joppe de Vroone en Giovanni Kater. Bij de meisjes Nanou Ruitenburg, Heidi Stobbe en Mieke van de Berg. Zij zwommen 25 meters.

Hierna werd het seizoen nog afgesloten in de kantine van zwembad Den Krieck met de prijsuitreikingen, want de afdeling wedstrijdzwemmen is in seizoen 2018-2019 de winnaar geworden in de competitie D3. En als laatste hebben we lekker chinees gegeten.

Wil je een keer komen meezwemmen met de afdeling wedstrijdzwemmen, dat kan kijk hiervoor op onderstaande link: https://denkrieck.nl/zwemsport-oude-veer/wedstrijdzwemmen/