Ze hebben er vijf jaar op moeten wachten, maar het team van Wedstrijdzwemmers van Oude Veer zijn zaterdag weer estafette kampioen 10×100 meter geworden. De Triathlon, het team met de meeste overwinningen (11) kon ook dit jaar niet echt partij bieden en werd derde.  Bij de 10×50 mtr. zegevierde voor het eerst het team van Zwemmend Redden.

De zwemestafette s van de Zwem- en Triathlonvereniging Oude Veer werd zaterdag 6 januari voor de 28e keer gehouden. De laatste vijf edities waren de Waterpoloërs heer en meester. Zij wonnen de 10×100 meter met overmacht en vestigde in 2016 het estafette record: 10 min.18 3/10 seconden.  Dit jaar moesten de poloërs een paar snelle mannen missen en was de spanning weer geheel terug.  De wedstrijdzwemmers namen direct de leiding om deze niet meer af te staan. De Triathlon zwommen tot halverwege op de tweede plaats tot het moment van de opmars van het poloteam.  Hun laatste twee kanonnen Alex Vink en Xander Breton konden nog veel achterstand op de wedstrijdzwemmers inhalen.  De blijdschap van de wedstrijd jongens en meisjes was groot  toen zij eindelijk weer eens de fel begeerde estafette titel grepen.

De strijd bij de korte estafette de 10×50 meter wordt ook steeds spannender. Wellicht komt dat door de te winnen prijs (20 consumpties muntjes voor het winnende team). Dit jaar stonden er vier teams aan de start. Normaal wint het team van de Wedstrijdzwemmers altijd.  De verrassing was daarom groot dat dit jaar het team van Zwemmend Redden de snelste was.  Speaker Jos van Kuijeren wist door zijn vlotte babbel het publiek te vermaken en van nuttige informatie te voorzien. De gewonnen munten werden door de winnende teams na de prijsuitreiking met even grote fanatisme omgezet. Naast het zwemwater van ‘Den Krieck’ hadden zij ook geen enkele moeite met een ander soort nattigheid….

Op de foto het winnende team van Wedstrijdzwemmen. Achter, Ian Witte, Daan Weijdema, Stefan van den Berg, Jitse Dekker, Ruud Koomen, Martijn Smakman en Pieter Sjaak Bays. Voor: Renske Groenewoud en Lieke Hollander. Bob Ellermeijer mist op de foto.

De uitslagen, 10×50 meter vrije slag:

  1. Zwemmend Redden      5.56,98
  2. Wedstrijdzwemmen-2  6.06,67
  3. Wedstrijdzwemmen-1   6.21,85
  4. Triathlon                         6.30,08

10×100 meter vrije slag:

  1. Wedstrijdzwemmen   10.44,16
  2. Waterpolo                     10.51,50
  3. Triathlon                       11.39,50

Op de foto het winnende team (met fans) van Zwemmend redden, van links af: Dennis van Zelm, Bryan Brutsch, Paul de Waard, Lieke Huiberts, Evert Jan Brinks, Ariane van Heerwaarden, Robin Zeinstra, Nienke Angevare, Michael Blokker, Peter Steenvoorden en Kayleigh van Klink.

De volledige uitslagen zijn te vinden op Uitslagen estafette 6 jan.2018

Ivo Hofman heeft vanuit ‘de losse hand’ de estafette op film vastgelegd, te zien via: https://www.youtube.com/watch?v=dQZ-8Q30RPk&t=107s