Zaterdag 6 mei ontving zwemvereniging Oude Veer de Licentie Zwem-ABC. Het werd een extra feestelijke dag in de kantine van zwembad Den Krieck, want naast deze certificering behaalde ook nog eens 59 kinderen hun felbegeerde zwemdiploma.

Hoewel het moeilijke tijden zijn voor het zwembad in Breezand, was de stemming zaterdag voor de triathlon en zwemclub Oude Veer opperbest. De politiek gaat eind van het jaar beslissen of alle zwembaden in de Gemeente open kunnen blijven. Van die zorgelijke toekomst was nog niets te merken. Mary van Gent wethouder ‘Jeugd en Gezondheid’ nam tijdens de uitreiking van de licentie het woord en was stiekem blij dat haar collega Frits Westerkamp verhinderd was. “Hij heeft de zwembaden problematiek in zijn portefeuille, maar jeugd, zwemmen en gezondheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Veiligheid voor de kinderen die leren zwemmen om niet te verdrinken en het is gezond en fijn om op deze manier te bewegen”.  Erik Willems van het NPZ|NRZ reikte de Licentie uit aan hoofdinstructeur Martien Elbertsen. “In Noord-Holland is Oude Veer de 34e vereniging die de Licentie heeft behaald en voldoet hiermee aan de nieuwe kwaliteitscriteria om zwemles te mogen geven voor het Zwem-ABC, de Nationale Zwemdiploma’s”. Voor 2018 moeten alle verenigingen die volgens het Zwem-ABC examens afleggen, hieraan voldoen. Toch is Oude Veer momenteel nog maar de tweede vereniging in de Noordkop (naast Schagen) die deze Licentie op zak heeft.  Martien Elbertsen “Wij zijn heel blij met deze certificering, we weten dat onze lessen deugen. Ouders kunnen bij het kiezen voor ons verzekerd zijn van kwaliteit. Ook zijn wij trots over de kwaliteit van ons zwemwater dat vrijwel geen chloor luchten heeft, wat vooral ideaal is voor zwemmers met allergie en luchtwegen problemen”.

Na het officiële gedeelte ontving Oude Veer  ’s middags nog eens een kleine zestig jubelende kinderen met hun ouders. Eindelijk was het moment aangebroken dat zij hun felbegeerde zwemdiploma in ontvangst konden nemen. Dat ging gepaard met vlaggen, muziek en veel applaus, kortom een dagje sportief genieten in zwembad Den Krieck!

De 29 A helden:

Nimir Babikir, Danique Berbee, Jennah Bruinzeel, Ferry Bus, Joshua Cornielje, Kris Dingerdis, Lorenzo Duell, Siem Elbertsen, Charity Gortmans, Violette Hansen, Megan Huiskes, Samantha Jonker, Juul Laghuwitz, Taciany Lindeberg, Liam Looijesteijn, Lieke Rinsema, Mia Rood, Eva Schaap, Roxann v Scherrenburg, Reber Tigu, Liz Timmer, Romy Vanderheiden, Fenna Venema, Ebony Vlaar, Alex Waardenburg, Tessa Wieringa, Puck Wilms, Natalie Zijlstra en Xander Zumtobel.

De 21 B helden:

Lynn Berbee, Nout Blaauboer, Cloe Borst, Seth Broodbakker, Luuk Duineveld, Daan Frankes, Dani de Geus, Seline Hagen, Jelle Kelder, Cody Kwestro, Tygo Leyen, Lars Lubbers, Chris Mulder, Leon Nagelkerke, Charlene Schipper, Yinde Sijnke, Liz Steenvoorden, Liam Stilma, Isabella Vanheugten, Floor Vliegenthart en Simon Witte.

De 9 C helden:

Sheverinjo Brown, Collin Drost, Joey Drost, Jos de Goede, Anne Hollander, Ginger Kwestro, Shailey Pitinela, David Schreuders en Melissa de Vries.