Traditiegetrouw wordt er in de week van 8 t/m 11 juli de nationale Zwem4daagse gehouden in zwembad Den Krieck. Zwemmers van jong tot oud kunnen hieraan meedoen. Gelijktijdig met het festijn is de spetter4daagse in het instructiebad. Organisatie is in handen van de recreatie-afdeling van zwemvereniging Oude Veer. 

De Zwem4daagse belooft ook dit jaar weer een feestweek voor alle deelnemers te worden met naast het zwemmen een groot aantal randactiviteiten. Degene die het zwemmen beheersen en in bezit zijn van minimaal diploma A, kunnen in het diepe bad elke avond van 16.00 tot 18.30 uur 250 of 500 meter zwemmen. 

Tijdens de Zwem4daagse is in één baan elke avond een extra activiteit, waarbij ook een prijsje is verbonden. Maandag: ‘Spijkerbroekhangen’, dinsdag: ‘Achteruit zwemmen’, woensdag: ‘D’r op of d’r onder’ en donderdag: ‘Bommetje’.

In de hal van het bad is tot 19.00 uur volop lekkers: maandag: popcorn, dinsdag: poffertjes, woensdag: cake versieren (prijs € 0.50), donderdag: hotdogs (prijs € 1.-). Verder is er in de kantine eerste drie dagen een ‘spetterbingo’: vanaf 16.45 uur  bingo en vanaf 17.15 uur Zwem4daagse bingo. Op de laatste dag een feestelijke medaille uitreiking.

Tussen 18.00 en 19.00 uur is een herverdeling van de banen. Hiervoor kan met tussen 18.00-18.30 starten. De volwassen crawl- en snelzwemmers krijgen aparte banen. Bij onverwachts verhindering kan in overleg gekeken worden of op een andere avond de afstand gezwommen kan worden.

De aller jongste kinderen (vanaf 3 jaar, zonder diploma A) kunnen in het instructiebad  van 16.00 tot 17.30 uur meedoen met een spetterparcours (15 minuten per avond).

Zij nemen verplicht een eigen begeleider mee in het water. Deze begeleider is minimaal 15 jaar oud. De begeleiders van de spetter4daagse zijn gratis en moeten ook het water in. (één begeleider mag twee kinderen begeleiden).

Prijzen:

Zwem4daagse of spetter4daagse is van maandag 8 t/m donderdag 11 juli: tarief bij voorinschrijving € 7.50  (t/m 7 juli) of op de startdag 8 juli € 8.50.-. Inschrijven in zwembad Den Krieck alleen tijdens de uren vrijzwemmen (Pin betalingen heeft onze voorkeur).

Voor dit gezellige evenement hebben we ook cadeau kaarten te koop, leuk om te geven wanneer er een prachtprestatie heeft plaatsgevonden, bijv. uitlopen wandelvierdaagse of het behalen van het zwemdiploma maar ook een mooi rapport kan zo gezond beloond worden.

Kijk voor meer informatie ook op de TV in de hal van het zwembad.