De Zwem4daagse wordt van maandag 17 t/m donderdag 20 juli in het zwembad gehouden. Zwemmers van jong tot oud kunnen hieraan meedoen. Gelijktijdig met het festijn is de spetter4daagse in het instructiebad.

Ook dit jaar belooft het weer een feestweek voor alle deelnemers te worden met naast het zwemmen een groot aantal randactiviteiten. Diegene die het zwemmen beheersen kunnen in het diepe bad elke avond van 17.00 tot 18.30 uur 250 of 500 meter zwemmen.

Daarbij is in één baan elke avond een extra activiteit, waarbij ook een prijsje is verbonden.

  • Maandag: spijkerbroekhangen,
  • Dinsdag: achteruit zwemmen,
  • Woensdag: d’r op of d’r onder,
  • Donderdag: watertrap-afval-race.

In de hal van het bad is tot 19.00 uur volop lekkers: maandag: popcorn, dinsdag: poffertjes, woensdag: cake versieren (prijs € 0.50), donderdag: hotdogs (prijs € 1.-). Verder is er in de kantine eerste drie dagen vanaf 18.10 uur bingo en op de laatste dag medaille uitreiking.

Extra actie: kinderen die op 15 juli hun zwemdiploma A halen, mogen een gratis begeleider meenemen in het water (mits boven de 15 jaar).

Vanaf 18.00 uur is een herverdeling van de banen. De volwassen, crawl- en snel-zwemmers krijgen twee aparte banen. Bij onverwachts verhindering kan in overleg gekeken worden of op een andere avond de afstand gezwommen kan worden.

Ook dit jaar is er weer de Spetter4daagse: de aller jongste kinderen (vanaf 3 jaar, zonder diploma A) kunnen in het instructiebad  van 17.00 tot 18.00 uur meedoen met een spetterparcours (15 minuten per avond). De begeleiders (minimaal 15 jaar oud) van de spetter4daagse zijn gratis en gaan (verplicht) mee het water in.

 

Prijzen: bij voorinschrijving € 6.-  (van 5 juni t/m 16 juli) of op de startdag 17 juli € 7.- Inschrijven in zwembad Den Krieck tijdens de uren vrij zwemmen en in de betaalweken. Organisatie is weer in handen van de afdeling ‘Recreatie-zwemmen’ van Oude Veer.