pijl

Installatie AAP

Aangepaste aquasporten
Cara-/COPDzwemmen

Bewegen is goed voor iedereen, ook voor mensen met longaandoeningen. Ademhalingsklachten hoeven niet perse een belemmering te zijn om meer te gaan bewegen. Door regelmatig te bewegen bevordert u niet alleen uw algehele gezondheid, maar u traint ook de zuurstofopname van uw spieren. U voelt zich beter en raakt minder snel vermoeid. Een goede conditie helpt klachten te voorkomen.

Veel mensen met astma en/of COPD kunnen last hebben van de aanwezigheid van chloor in het water. Ons zwemwater is voor mensen met een luchtweg aandoening een verademing. Zwembad Den Krieck werkt met een zoutelectrolyse, dit betekent dat er weinig chloorlucht hangt in de zwemzaal. Het zoutelectrolyse is een systeem, waar pekelwater omgezet wordt voor het desinfecteren van het water.

Het zwemuur wordt door een gediplomeerde zweminstructeur gegeven die rekening houdt met de persoonlijke grenzen van de deelnemers. Zo wordt regelmatig een korte pauze ingelast en worden oefeningen op een manier uitgevoerd dat de ademhaling zo goed mogelijk plaats kan vinden. Naast activiteit en ontspanning, speelt gezelligheid een erg belangrijke rol. Na afloop van het uur is onze kantine geopend.

U kunt er voor kiezen aan te sluiten bij een oefengroep in het ondiepe gedeelte van ons zwembad onder begeleiding van een ervaren en gediplomeerde instructeur of u kunt zelfstandig zwemmen in het ondiepe gedeelte van het zwembad.

In het zwembadgebouw zijn EHBO-faciliteiten en AED aanwezig.

Zwembad Den Krieck

Er is aangepaste aquasporten (cara-/COPD zwemmen) op:
    •    Maandag van 14.00-14.45

Voor verdere informatie bij de kassa van het zwembad.

Kosten; zie “Tarieven”.