pijl

Installatie AAP

Bent u op zoek naar zwemles voor uw (klein)kind?

Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij hebben gediplomeerde leskrachten in dienst die jaarlijks een bijscholing krijgen. Deze bijscholing varieerd van zwemtechnische, tot sociaal pedagoische vlak, naar zwemmen met plezier.

Wij willen dat alle kinderen de allerleukste zwemlessen krijgen. Zwemlessen waar ze telkens met plezier naartoe gaan. Zwemlessen die door de lesgevers met veel plezier worden gegeven vanuit de overtuiging dat ervaringsgericht zwemonderwijs, dat uitgaat van betrokkenheid en het welbevinden
van kinderen, tot de beste resultaten leidt.

Wij bieden zwemles aan voor kinderen vanaf 4 jaar volgens 2 lesmethodes. Tradioneel het zwem ABC en het Easyswim zwemmen.

 

 

Zwembad Den Krieck

 

 

Zwembad Den Krieck

Het Easyswim plus traject

 

  • Werken in kleine groepjes (4 – 6 kinderen)
  • 1 zwemles per week van 45 minuten
  • Gemiddelde duur totale zwemopleiding(A,B,C diploma/Easyswim diploma) is 16-17 lesmaanden
  • Direct in het diepe met het EasySwim drijfpak
  • Veel gebruik van materialen en uitdagende oefenstof
  • Een diploma gericht op veiligheid en plezier in de praktijk
  • De leukste lesgevers die zorgen voor een fijne, ontspannen sfeer

starsupportcertificaat20241.png

Waterplezier vanaf 4,5 jaar!

Het Easyswim plus traject starten wij met
kinderen vanaf 4,5 jaar ivm de intensiteit van de zwemlessen.

 

Zwembad Den Krieck

Het Zwem-ABC

Het Zwem-ABC bestaat uit 3 nationale zwemdiploma's: A, B en C. Het Zwem-ABC is inhoudelijk gericht op het jonge kind (vanaf 4 jaar). De zwemdiploma's A en B zijn waardevolle tussenstapjes, maar wie het zwemdiploma C op zak heeft is een echte vriend van het water geworden.

De eerste reeks zwemlessen
Bij het Zwem-ABC wordt in het begin veel aandacht besteed aan het watervrij maken van kinderen. Dit is een hele belangrijke periode. Hierin wordt de basis gelegd voor het leren zwemmen. Kinderen leren drijven op de borst en rug, te water gaan en er uit klimmen, draaien van borst naar rug naar borst, onder water gaan, onder water kijken en zoeken. Deze zaken zorgen ervoor dat kinderen het water leren kennen en zich er prettig in gaan voelen.

Veel oefeningen worden in spelvorm aangeboden, omdat dat voor jonge kinderen de beste manier is om iets te leren. Denk dus niet dat het kind alleen maar speelt in het water. Ieder spel heeft een bedoeling. Na deze periode van watervrij maken is het tijd voor de volgende fase: de zwemslagen.

Zwemslagen en nog meer vaardigheden
Bij het Zwem-ABC leren kinderen vanaf het begin 4 zwemslagen: enkelvoudige rugslag, schoolslag, borstcrawl en rugcrawl. Deze laatste 2 zijn kennismakingsslagen en worden bij ieder diploma moeilijker. Behalve aan de zwemslagen blijft ook aandacht besteed worden aan allerlei oefeningen in diep water, zoals verschillende manieren van in het water gaan, onder water zwemmen, klimmen en klauteren op een vlot en op de kant, naar de bodem gaan en ook het zwemmen met kleren aan komt tijdens de lessen aan de orde.

Zwemvaardigheid en snorkelen
Na het behalen van het C diploma kan je, om nog beter te leren zwemmen en vrijer in het water te zijn of als voorbereiding op een andere zwemsport (bijvoorbeeld wedstrijdzwemmen, waterpolo of synchroonzwemmen), doorgaan voor zwemvaardigheid 1, 2 en 3. Daarnaast kan je nog verder gaan voor snorkelen 1, 2 en 3.

Easyswim ervaringsgerichte lesmethodiek

Stel je eens voor….

Stel je eens voor dat leren zwemmen echt een feestje is voor jouw kind. Dat jouw kind tijdens de zwemles veel plezier heeft, hoog betrokken is, zich veilig voelt, helemaal zichzelf kan zijn en zichzelf in zijn of haar eigen tempo kan ontwikkelen. Dat leren haast vanzelf gaat en lesgevers met plezier en enthousiasme lesgeven.

An de basis van EasySwim zwemlesmethode ligt de visie dat leren zwemmen voor ieder kind niet alleen leuk en makkelijk moet zijn, maar ook kan zijn. Een EasySwim zwemles is optimaal afgestemd op de manier waarop jonge kinderen leren, zowel vanuit motorische als pedagogisch oogpunt.

Kortom, een methode waarin het plezier en de betrokkenheid van jouw kind en de lesgevers centraal staan, met als gevolg een optimaal leerproces, maximale resultaat en vooral een leven lang zwemplezier!

Meteen in het diepe met EasySwim Pro drijfpak
Door direct in diep water te starten, sluiten we aan op de motorische ontwikkeling van jonge kinderen en hun hoge bewegingsdrang. Voor een optimale veiligheid maken we hierbij gebruik van het EasySwim drijfpak.

Werken in groepjes, met aandacht voor het  kind
In de les wordt in groepjes gewerkt, omdat daardoor de intensiteit hoog blijft. De instructeur gebruikt stuurkaarten om ieder kind op zijn of haar niveau te helpen.

Een goede relatie, een goede sfeer
We zetten nadrukkelijk in op verbondenheid. Kinderen krijgen zoveel mogelijk dezelfde instructeur en oefenen in hetzelfde groepje. De instructeurs geven vanuit het water les.

Hoge betrokkenheid van de kinderen 
Om de intrinsieke motivatie van kinderen te stimuleren, is er binnen de les veel aandacht voor het creëren van een rijke leeromgeving. Hiermee dagen we kinderen uit om te ontdekken en te leren.

Kijkdagen
Voor elke schoolvakantie hebben wij een kijkweek, alle ouders mogen dan de hele les aan de badrand kijken.

Proefzwemmen
Een week voor het afzwemmen wordt er proef gezwommen, dit is de laatste bepaling om te kijken of de kinderen klaar zijn voor het examen en een mooie manier om de kinderen te laten wennen aan de examen sfeer.

Proefzwemdatum’s*:  3 februari 2024, 13 april 2024, 6 juli 2024, 21 september 2024**, 23 november 2024
Afzwemdatum’s*:  10 februari 2024, 20 april 2024, 13 juli 2024, 28 september 2024**, 30 november 2024

In geval van extra vakantielessen worden er extra afzwemmomenten gepland.

*wijzigingen onder voorbehoud
** extra ivm zomerzwemles

Lesgeld

De kosten voor het A diploma en Easyswim zijn €39,00 per maand. De kosten voor B,C en de hogere diploma’s zijn €42,- per maand.
De kosten voor Easyswim Plus traject is €78,- per maand.

Deze kosten worden voldaan via automatische incasso. Zodra uw kind in een groep staat ingedeeld kunt u dit regelen in uw persoonlijke account

Bij de Easyswim lessen maken wij gebruik van een Easyswim Pro pak. Deze kunt u bij ons kopen bij aanvang van de eerste les á €54,95.
Easyswim Fun pak is helaas niet toegestaan tijdens de zwemles.

Bij ziekte die langer duurt dan 14 dagen, hoeft u geen lesgeld te betalen als u dit aan het begin van de ziekte via de mail heeft gemeld.

Lestijden

Zwemdiploma A: 1x per week 3 kwartier.
Zwemdiploma B, C en hogere diploma’s: 1x per week 1 uur.

 A  B  C
 maandag  maandag  maandag
 dinsdag   woensdag  woensdag
 woensdag  donderdag  donderdag
 vrijdag  vrijdag  Op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag beginnen de lessen na 14.30u.

De lestijden en lesdagen zijn afhankelijk van de hoeveelheid leerlingen.

Bij Den Krieck wordt het hele jaar door gelest, met uitzondering van de zomervakantie en de kerstvakantie. Daarnaast bieden wij extra vakantiezwemlessen aan.

Bij uitzonderingen wordt u tijdig op de hoogte gebracht.

Zwemdiploma eisen A B C

 

 

Zwemdiploma a

 

Zwemdiploma B

 

Zwemdiploma C

Zwemles

Schrijf uw kind nu in voor zwemles. Na het verzenden van het inschrijfformulier, ontvangt u een email met de gegevens die u heeft ingevoerd. Automatisch wordt uw kind dan op de wachtlijst gezet.
De inschrijfkosten €39.00 (maand bedrag regulieren zwemles A diploma 2023) zal na het starten van de zwemlessen verrekend worden met de eerste maand zwemles.
 
 
 
Bij voortijdig stoppen van het zwemdiploma hanteren wij een maand opzeg termijn.